Home > De fietstaxi voor minder mobiele personen staat deze zomer weer paraat in Oostende

De fietstaxi voor minder mobiele personen staat deze zomer weer paraat in Oostende

Geschreven op 15 juli 2022 om 10:27 door Mario De Wilde

De fietstaxi staat deze zomer opnieuw paraat om minder mobiele personen te vervoeren in de buurt van het centrum van Oostende en het station. Om aan de vraag te kunnen voldoen, wordt in de zomermaanden een tweede fietstaxi ingezet. De fietstaxi is gratis en reserveren kan telefonisch of via mail. Tijdens de zomermaanden kan je opnieuw gebruik maken van de fietstaxi. Vorig jaar legde de fietstaxi zo’n 350 kilometer af. Deze taxidienst voert personen met een verminderde mobiliteit vanuit het centrum tot aan Petit Paris en van het strand tot aan Mariakerke. Gebruikers worden thuis opgepikt (in de buurt van het centrum) of op het stationsplein.

Tussen de ritten door vat de fietstaxi post op het Stationsplein aan de rotonde van Fietspunt. Ook minder mobiele mensen die met de trein aankomen kunnen een beroep doen op de fietstaxi om tot aan de standplaats van de taxi’s gebracht te worden. De fietstaxi is vanaf 2022 een permanent project tijdens de zomermaanden en zal vanaf elk jaar ingezet worden om minder mobiele personen te vervoeren. Deze zomer zijn er twee fietstaxi’s ter beschikking. De fietstaxi is in juli en augustus elke dag beschikbaar van 10.00 tot 18.00 uur. In september staat de fietstaxi klaar in het weekend.

De fietstaxi reserveren is gratis en kan elke werkdag tijdens de kantooruren op het nummer 0474 49 32 83 of via toegankelijkheid@oostende.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.