Home > De digicoach helpt jou in Veurne op de digitale weg

De digicoach helpt jou in Veurne op de digitale weg

Geschreven op 1 maart 2019 om 18:59 door Mario De Wilde

Problemen bij het gebruik van je laptop, smartphone, tablet? Elke tweede zaterdag van de maand heeft digicoach Ghis zitdag in Bibliotheek Veurne. Tussen 10 en 12 uur mag je aanschuiven om een antwoord te krijgen op je vragen bij het gebruik van je pc, laptop, smarthone of tablet. Laat die liefst op voorhand weten via de bib, zodat de digicoach het antwoord al kan voorbereiden. En breng gerust je toestel mee! Veurne profileert zich al een tijdje als een stad waar de digitale deur altijd open staat. De bibliotheek heeft hierbij al altijd een trekkersfunctie gehad. Al vele jaren kun je er de uitleentermijn van de ontleende materialen online verlengen. Wie een e-mail adres opgeeft, krijgt automatisch een attendering als de vervaldatum nabij is. De bib organiseert ook steeds workshops en infomomenten tijdens de Digitale Week. Want het verhogen van de mediawijsheid bij de burger is één van haar doelstellingen.

Vragen, vragen, vragen

Om ook op heel concrete vragen en problemen een antwoord te kunnen bieden, heeft de bib een digicoach onder de arm gekomen. Al heel wat Veurnaars hebben van zijn diensten gebruik gemaakt. Ze stelden vragen als: Hoe kun je betalen met de smartphone? Hoe moet je cookies verwijderen? Foto’s downloaden, hoe gaat dat in zijn werk? Hoe werkt Gmx-email? En de Duckduckgo zoekmachine? Hoe kun je oude bestanden verwijderen? Soms is daar wat opzoekwerk voor nodig. Daarom vraagt de digicoach om de problemen steeds een tijdje vooraf aan de bib te bezorgen. Dat kan via e-mail of een digitaal invulformulier. De bib stuurt jouw vraag onmiddellijk door naar de digicoach. Je kunt dan op zijn eerstvolgende zitdag of later het antwoord vernemen. In principe is dat telkens de 2de zaterdag van de maand, van 10 tot 12 uur. Op www.veurne.be/bibliotheek vind je de concrete data en het digitaal formulier. Iedereen kan een beroep doen op de digicoach, en deze service is volledig gratis. Je hoeft er geen lid van de bib voor te zijn. Breng wel liefst het toestel mee waar je vraag over gaat. Herstellingen en installaties zijn vanzelfsprekend niet aan de orde. Wanneer een technisch probleem de oorzaak is, verwijst de digicoach je door naar jouw computer installateur.

Verdere inlichtingen: Bibliotheek Veurne, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne. Info.bib@veurne.be of 058 33 55 82.

1 reactie

Noëlla Coulier
Geschreven op 2020-02-05 19:43:50
Graag zou ik zaterdag komen naar de digicoach. Ik zou graag willen weten hoe je muziek die op de smartphone staat overbrengt naar de computer om dan later op cd te zetten. Dank op voorhand N. Coulier

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.