Home > De Britse rockgroep 10cc komt voor eenmalig concert op 8 augustus naar Brugge

De Britse rockgroep 10cc komt voor eenmalig concert op 8 augustus naar Brugge

Geschreven op 12 mei 2023 om 06:24 door Mario De Wilde

De Britse rockgroep 10cc komt naar Brugge

 

De Britse rockgroep 10cc heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht, scoorde meer dan 12 tijdloze hits zoals ‘The Wall Street Shuffle’, ‘Dreadlock Holiday’ en ultrahit ‘I’m Not In Love’, doorkruiste de hele wereld en speelde onder andere in Japan, Australië en de VS. Deze zomer komen ze terug en kan je hen aan het werk zien met hun nieuwe tour ‘The Ultimate Greatest Hits Tour 2023’ op dinsdag 8 augustus in Owla Brugge.

 

De groep werd in 1972 in Manchester gevormd onder leiding van frontman Graham Gouldman. Het Engelse viertal creëerde unieke songs met een aparte muziekstijl. Zo kan je een mix van rock’n roll, de blues, r&b en artistieke avant-garde acts herkennen in hun hits. Ze scoorden hiermee een aantal van de grootste popplaten van de 20e eeuw, van doorbraakhit ‘Donna’, tot de laatste nummer één van de band ‘Dreadlock Holiday’. Hun wereldhit ‘I’m Not In Love’ werd zelfs uitgekozen als soundtrack van de kaskraker ‘Guardians of the Galaxy’. De nummers worden vandaag de dag nog net zo vaak op de radio gedraaid als toen. De blijvende populariteit van 10cc is te danken aan de kwaliteit en unieke originaliteit van de songs.

 

50 jaar en meer dan 977 concerten later kent de band van geen ophouden. 10cc staat nog steeds op de planken onder leiding van zanger en bassist Graham Gouldman. Hij geeft samen met Rick Fenn, Paul Burgess, Lain Hornal en Keith Hayman het beste van zichzelf. Ze stonden eerder met hun vorige tournée in De Roma, de Stadsschouwburg in Brugge, het Kursaal … en komen nu naar de Owla in Brugge. Ze reizen nog altijd de wereld rond en houden dit jaar na Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland en Nederland halt in België met hun nieuwe tour ‘The Ultimate Greatest Hits Tour 2023’. Deze zomer is de band voorlopig eenmalig te zien voor een soloconcert op dinsdag 8 augustus in Owla Brugge. Tickets en info via www.owlabrugge.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.