Home > De bib van Bredene: dat is zoveel meer dan boeken ontlenen

De bib van Bredene: dat is zoveel meer dan boeken ontlenen

Geschreven op 7 juli 2023 om 06:46 door Mario De Wilde

De Bredense bib bruist deze zomer. Naast de zomerboekenverkoop en het zomerlezen voor de eerstelezertjes kan men ook op zoek naar boeken tijdens ‘Boekenjagers’. “Tijdens de vakantiemaanden is er in de Bredene bibliotheek heel wat te beleven. Zo dagen we eerstelezertjes uit om voldoende te oefenen met lezen met de oefenlees-spaarkaart van de bib”, zegt schepen van bibliotheek Kristof Vermeire. Wie deelneemt start met een korte infosessie op maat van het kind. Daarin worden tips gegeven over hoe men een leuk boek zoekt op het juiste leesniveau, hoe men digitaal kan oefenen en men krijgt ook handige tips en tools om het lezen in de zomervakantie leuk te maken! Dit project kwam tot stand in kader van de subsidie uitrol van een lokaal e-inclusiebeleid met steun van de Vlaamse overheid.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen deze zomer hun eigen strandcabine ontwerpen. “Kom naar de bib en maak en versier een originele kar, net zoals je hem het liefst op het strand zou zien. Na het maken van je badkar stellen we ze tentoon in de bibliotheek in een mini-expo. Op 15 september kiezen we er de tien leukste, opvallendste en meest originele uit”, geeft schepen Kristof Vermeire aan. De makers maken kans op een leuke prijs. Op 2 augustus om 14 uur kunnen kinderen ook meedoen aan de workshop ‘Plooi je eigen strandcabine’. Deze activiteit is in samenwerking met Erfgoedcel Kusterfgoed.
Fervente ‘Boekenjagers’ kunnen in de zomervakantie terug op pad. Enkele keren per week zit er een boek verstopt ergens in Bredene. De eerste die het boek vindt, mag dit houden of opnieuw verstoppen. “We posten een foto van de verstopplaats op de sociale media van bib Bredene. Nieuw dit jaar: tieners en liefhebbers van Young Adult boeken kunnen jagen op de nieuwe instagram pagina ven bib Bredene. Volg de bib op facebook en instagram om te beginnen jagen”, zegt schepen Kristof Vermeire.

Wie graag zijn eigen thuisbibliotheek aanvult, kan terecht op de zomerboekenverkoop van de bibliotheek. Men vindt er reisgidsen, verhalende boeken, jeugdboeken, maar ook muziekcd’s en films. Een deel van het aanbod komt uit de bibcollectie, een ander deel werd geschonken door inwoners. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel. Op zoek naar meer plaats in de reiskoffer? De bibmedewerkers geven deze zomer graag meer uitleg over digitaal lezen. Als lid van de Bredense bib kan men gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Kinderen kunnen ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboeken en eerste leesboeken van de bib. Kennismaken met een e-reader of digitale Fundels kan in de bib. Meer info over het zomerprogramma van de bib op https://bredene.bibliotheek.be/uit-agenda
Op de foto: schepen van bibliotheek Kristof Vermeire met bibliotheekmedewerker Wendy Hiltrop ©gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.