Home > De beste padelspelers geven morgen en zaterdag rendez-vous in Knokke-Heist

De beste padelspelers geven morgen en zaterdag rendez-vous in Knokke-Heist

Geschreven op 17 augustus 2023 om 08:34 door Mario De Wilde

Morgen vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus vindt de Belfius Padel Summer Gala opnieuw plaats in de Royal Zoute Tennis Club van Knokke-Heist! Twee dagen lang geniet je van spannende wedstrijden waaraan de allerbeste padelspelers van de World Padel Tour deelnemen. Top ambiance verzekerd en de dag wordt telkens afgesloten met een feestje bij Knokke Out.

Vrijdag 18: Belgische dag. Dit is een unieke kans in navolging van de Brussels Open voor onze beste Belgen om hun droom waar te maken en te kunnen spelen tegen de beste spelers ter wereld. Op 26 april 2023 braken we in Brussel het wereldrecord van deelnemers aan een internationaal toernooi op woensdag, dus deze Belgische Dag is heel belangrijk. We rekenen op het Belgische publiek om onze kampioenen aan te moedigen terwijl ze met trots onze nationale kleuren verdedigen.

​Het vrijdaggala begint om 17.00 uur met de Franse kampioene Alix Collombon en haar partner Victoria Iglesias, momenteel nummer 9 op de wereldranglijst, die het opnemen tegen Annouck Meys en Dorien Cuypers, leden van het Belgische nationale padelteam.

​Om 18.15 uur speelt PAULA JOSEMARIA, de huidige nummer 1 van de wereld die samen met Ariana Sanchez de Circus Brussels Padel Open 2023 en alle toernooien van de World Padel Tour sinds januari 2023 (behalve de finale van de Valldoid Master) won. Sofia Araujo, de Portugese kampioene, speelt samen met nummer 5 van de wereld Sofia Araujo tegen de Belgische 2023 runners-up Laura Bernard en Elyne Boyekens.

Sofia Araujo wordt de gloednieuwe partner van Alejandra Salazar, 6x wereldkampioene en superster van het profcircuit. Ze zullen zeker snel tot de top 3 van de wereld behoren.

Een droommatch voor de runners-up en voor het publiek.

De wereldkampioene van 2022 en nummer 1 van de wereld Paula Josemaria vertelde ons: “Ik ben heel blij om terug te komen naar België en in het bijzonder naar Knokke omdat ik zulke goede herinneringen heb aan mijn bezoek in augustus 2021 toen de eerste editie van dit gala zo’n groot succes was. Ik kan niet wachten om opnieuw van deze prachtige badstad te genieten. Het is geweldig om met de nummer 5 van de wereld te kunnen spelen voor een Belgisch publiek dat dol is op padel, terwijl je daarna geniet van fietstochten, golfwagentjes, stranden, beachclubs en nog veel meer… Ik vind het geweldig en het doet me denken aan mijn beste momenten in Spanje of Portugal.”

De ontvangst van nummer 1 van de wereld en wereldkampioene Paula Josemaria in 2022 is uitzonderlijk, en nog meer in Knokke-Heist. We zijn de enigen ter wereld die een gala organiseren in een kleine badstad, op slechts 300 meter van het strand. Tegenwoordig is het een hele prestatie om 8 van de 20 beste spelers ter wereld te ontvangen, gezien hun drukke agenda’s en de verleidelijke aanbiedingen die ze van over de hele wereld krijgen. Het Belgische publiek moet beseffen hoeveel geluk we hebben en hoe uniek dit Gala is.

​Alej Arroyo, de grootste smah in het professionele circuit, speelt samen met Agustin Guttierez uit de wereld top 20 tegen Nick Braet, voormalig Belgisch kampioen in 2019, en Dominique Coene, voormalig ATP400 en lid van het Belgische nationale padelteam op vrijdag om 20.30 uur.

​Tot slot sluiten we hoog af met het duo M. Lamperti/M. Yanguas, die het om 21.45 uur opnemen tegen de nieuwe Belgische kampioenen Bram Coene en Joris De Weerdt. De heer Lamperti is de lieveling van het Belgische publiek en wordt beschouwd als de George Clooney onder de padelprofessionals, terwijl Mike Yanguas wereldkampioen junioren was en de huidige partner is van legende F. Beslasteguin, bekend als Bela.

​Op zaterdag 19 augustus zijn ’s ochtends vanaf 10 uur de kleine finales en vanaf 14.30 uur de finales met waarschijnlijk de beste spelers van de World Padel Tour die een uitzonderlijke padelshow zullen geven.

Wedstrijdschema
Vrijdag 18/08:
16 uur: deuren open
17-19.30 uur: wedstrijden
19.30-20.30 uur: pauze
20.30-23 uur: wedstrijden
23.30 uur: afterparty georganiseerd door de Knokke Out Zoute

Zaterdag 19/09:
9 uur: deuren open
10-13 uur: wedstrijden
13-14.30 uur: pauze
14.30-17.30 uur: wedstrijden
18 uur: afterparty georganiseerd door de Knokke Out Zoute

Met elke dag een topsfeer in een uitzonderlijk kader: de padel village, met foodtrucks & bar leuke activiteiten voor iedereen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.