Home > De bermmeesters van Veurne zitten letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje

De bermmeesters van Veurne zitten letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje

Geschreven op 2 februari 2023 om 08:57 door Mario De Wilde

Ken je de trouwe bermmeesters van Veurne? Zij zijn vrijwilligers die door weer en wind het vuilnis van een ander opruimen. Blikjes, chipszakjes, plastic flesjes, karton dozen, TV-schermen (!), kattenkrabpalen, het zijn maar enkele van de zaken die op het openbaar domein worden gedumpt… Heel wat Veurnaars zijn het schaamteloze sluikstorten meer dan beu. Tientallen onder hen steken ook de handen effectief uit de mouwen en gaan op pad om het zwerfvuil te verzamelen. Als bermmeester hebben ze elk een zone binnen het grondgebied van Veurne die ze proper proberen te houden.

Die 40 bermmeesters krijgen van het stadsbestuur het nodige materiaal om hun opruimwerk makkelijker en veiliger te maken, zoals grijpers, vuilniszakken, handschoenen. En nu krijgen ze ook een nieuwe jas! Afvalintercommunale IVVO wil hen hiermee extra in de kijker zetten. Zie je de bermmeesters op pad? Bedank ze dan even voor wat ze voor ons doen! Wil jij trouwens ook bermmeester worden? Je vindt meer info of je kan je aanmelden via www.veurne.be/bermmeester

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “De maand maart staat gekend als de Maand van de Netheid, waarbij lokale verenigingen zich engageren om een buurt af te wandelen en zwerfvuil te ruimen. De bermmeesters doen dit op vrijwillige basis en dag-in-dag-uit een volledig jaar door. Petje af dus, voor hun inspanningen om de omgeving proper te houden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.