Home > De belangrijkste voordelen van een alternatieve tegelvloer in je huis

De belangrijkste voordelen van een alternatieve tegelvloer in je huis

Geschreven op 4 november 2023 om 07:00 door Mario De Wilde
Ben jij van plan om je huis opnieuw in te richten en ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Wellicht is het tijd om tegels in overweging te nemen. Heb je het idee dat tegels een kille en koude uitstraling hebben, dat is nu verleden tijd! Er bestaan namelijk tegels die de uitstraling hebben van bijvoorbeeld beton, maar vervaardigd zijn uit andere materialen zoals Rigid, laminaat en vinyl. Deze materialen hebben fijne eigenschappen waardoor dit materiaal juist erg geschikt is voor in huis. In dit artikel worden deze eigenschappen uitgelicht, samen met de vele voordelen die ze met zich meebrengen.

Soorten alternatieve tegelvloeren
Laat keramiek en natuursteen achterwege en overweeg in plaats daarvan materialen zoals Rigid, laminaat en vinyl.
Rigid: Deze vloertegels hebben een robuuste look, voelen fijn warm aan en hebben de uitstraling van een natuurlijke stenen vloer. De prijs is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een keramische tegel, echter heeft een Rigid vloertegel het voordeel dat deze door het eenvoudige kliksysteem zelf te leggen is en dat scheelt een heleboel kosten.
Laminaat: Ook bestaan er tegels gemaakt van laminaat, deze tegels zijn erg sterk en slijtvast en zijn gemakkelijk schoon te maken. Ook hebben ze een natuurlijke uitstraling en niet te onderscheiden van bijvoorbeeld van traditionele tegels. Ook deze tegels zijn zelf makkelijk te leggen in huis.
Click-vinyl: Deze tegels worden gemaakt van een veerkrachtige kunststof, namelijk vinyl. Ze zijn aangenaam warm, isoleren goed en zijn makkelijk in onderhoud. Door het eenvoudige kliksysteem is deze vloer ook heel makkelijk zelf te leggen en een favoriet onder doe-het-zelvers.
Hoe onderhoud je de vloertegels?
De vloertegels gemaakt van de bovenstaande materialen zijn ontzettend gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en en af en toe bij hardnekkig vuil de vloer dweilen is voldoende om het mooi te houden. Voor deze materialen bestaan ook speciale schoonmaakproducten waardoor het onderhoud nog makkelijker wordt.
Zijn deze vloertegels geschikt voor vloerverwarming?
Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, dit is namelijk een zeer aangename vorm van je huis verwarmen. Gelukkig zijn de vloertegels die gemaakt zijn van Rigid, laminaat en vinyl erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Echter bij laminaat is het wel belangrijk om rekening te houden dat je een vloerverwarming soort kiest met een lage warmteweerstand om de vloer te beschermen. De andere materialen zijn over het algemeen erg geschikt in combinatie met vloerverwarming.
Overige voordelen
Naast dat de vloertegels gemaakt van Rigid, laminaat en click-vinyl een natuurlijke uitstraling hebben, makkelijk in onderhoud zijn, zelf goed te leggen en goed samen gaat met vloerverwarming zijn er nog een aantal belangrijke voordelen:
  • Robuust en slijtvast en hierdoor geschikt voor veel verschillende ruimtes in huis
  • Antibacterieel en daarom erg geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie
  • Isolerend, altijd warme voeten
  • Na het leggen meteen te gebruiken doordat je geen lijm gebruikt
  • Heel veel verschillende soorten verkrijgbaar, daardoor geschikt voor veel verschillende stijlen interieur
Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe vloer, overweeg dan zeker een tegelvloer gemaakt van Rigid, laminaat of click-vinyl vanwege de vele voordelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.