Home > De aartsengel is terug thuis in Brugge

De aartsengel is terug thuis in Brugge

Geschreven op 1 juni 2021 om 16:18 door Mario De Wilde

De aartsengel is terug thuis in Brugge! Het koperen beeld ‘Sint-Michiel en de draak’ is na een grondige restauratie klaar om opnieuw te schitteren. De restauratie was hoognodig. Deukjes werden verwijderd, gaten en scheuren hersteld. Sommige verbindingsstukken werden preventief verstevigd. Daarna werden alle stukken gereinigd en geschuurd. Het werd ook verguld met bladgoud waardoor het opnieuw, letterlijk én figuurlijk, kan schitteren op het dak van het Provinciaal Hof. Lees meer over de aartsengel Michaël op instagram

Met de restauratie van het beeld Sint-Michiel werd het hoogste punt bereikt. De restauratie van het Provinciaal Hof verloopt daarmee perfect op schema. Het neogotische gebouw ging in oktober vorig jaar in de steigers voor een grondige restauratie, renovatie en herinrichting. Er werd gestart met het exterieur, de buitenschil. De gevel onderging een reiniging, de voegwerken werden hersteld, het houten schrijnwerk werd gerestaureerd en de natuursteen ter plaatse hersteld.
restauratiewerken

Volg het Provinciaal Hof op Facebook en Instagram en krijg vanop de eerste rij een blik achter de schermen van de buitenrestauratie. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.