Home > David Maenhout uit Knokke-Heist uitgeroepen tot Belgium Chocolate Personality of the Year

David Maenhout uit Knokke-Heist uitgeroepen tot Belgium Chocolate Personality of the Year

Geschreven op 26 mei 2023 om 08:38 door Mario De Wilde

Alweer een zoveelste bekroning in de professionele loopbaan van topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke-Heist. De West-Vlaming werd zonet in Ter Groene Poorte te Brugge uitgeroepen tot allereerste Belgium Chocolate Personality of the Year. De Belgium Chocolate Awards, een nationale wedstrijd voor pralines en chocolade tabletten, werd voor een volle aula afgesloten met deze nieuwe award.

Deze erkenning werd in het leven geroepen om een Belgische chocolatier te bekronen die zich kan onderscheiden op het vlak van topkwaliteit, innovatie, duurzaam ondernemen en vooral een voorbeeld zijn voor alle collega’s en jongeren. Maar liefst 75% van de stemmen werden gegeven vanuit de sectororganisaties, collega’s, leveranciers, producenten en voedingsscholen. De overige 25% kwam van het publiek. Uit tien genomineerden werd David met voorsprong als winnaar verkozen. David kon zich afgelopen jaren op een positive en inspirerende manier onderscheiden. En dit in het land van de chocolade… uitzonderlijk volgens het vakblad Chocolaterie magazine.

‘Dit is een ongelooflijke eer die me te beurt valt. Ik zal hier samen met m’n gezin en team ten volle van genieten. We gaan er een fles op kraken, samen met een praline natuurlijk. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staat bij ons altijd voorop. Maar daarnaast is zoals blijkt dus ook de omgang met collega’s, leveranciers, personeel, stagiairs die uit gans de wereld komen o zo belangrijk in het totaalplaatje. Deze erkenning is dan ook een pluim voor het werk dat ik samen met Isabelle en ons schitterend team dagelijks verzet. En dan nog de eerste mogen zijn om deze nieuwe award te mogen ontvangen doet héél véél deugd’ aldus David.

Over Chocolatier M

Als dynamisch chocoladebedrijf is Chocolatier M van David Maenhout en Isabelle Hertsens reeds vele jaren een gevestigde waarde in de Sylvain Dupuisstraat in Knokke, aan de Belgische kust. Gespecialiseerd in het maken van gastronomische chocolade van absolute topkwaliteit. Zijn inspiratie haalt David overal. Uit zijn samenwerking met topchefs, uit de natuur en lokale producten, tijdens vele reizen en foodfestivals van Knokke tot Seoul. Elke creatie heeft een boeiend achtergrondverhaal en een trendy look. In het verleden werd David reeds allereerste Chocolatier van het jaar door GAULT&MILLAU en won diverse internationale prijzen, beste praline ter wereld en ook een innovatie award voor zijn pralines. David is ook reeds Callebaut Chocolate Ambassador voor de Belgische chocolade.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.