Home > Dassy Group uit Brugge neemt Dovesco aan boord om groeiambities te ondersteunen

Dassy Group uit Brugge neemt Dovesco aan boord om groeiambities te ondersteunen

Geschreven op 11 maart 2022 om 09:27 door Mario De Wilde

Dassy Group, de ontwerper, producent en verdeler van kwaliteitsvolle en innoverende professionele werkkledij en persoonlijke beschermingsuitrusting onder het “Dassy” merk, verwelkomt Dovesco als nieuwe aandeelhouder om de groeiplannen van het management te ondersteunen. Dassy Group ontwerpt en produceert kwaliteitsvolle en innovatieve professionele werkkledij en persoonlijke beschermingsuitrusting die onder het “Dassy” merk verdeeld worden via een netwerk van meer dan 1500 dealers in Europa. Het “Dassy” merk staat bij haar netwerk van dealers gekend als een echte partner die innovatief, kwalitatief, betaalbaar, modieus, en klantgericht is. De Dassy Group heeft haar hoofdzetel in Brugge waar de sales & marketing organisatie, het R&D team, de ondersteunende diensten, customer service, en het geautomatiseerd voorraad- en distributiecentrum gevestigd zijn. De productie wordt door GP Garments, een dochteronderneming van de groep, in Sri Lanka verzorgd in een moderne en goed uitgeruste productievestiging met BSCI (Business Social Compliance Initiative) certificaat. Dit is een gouden standaard voor textielproductiebedrijven die criteria oplegt voor de juridische, sociale en milieuaspecten.

Via haar dochtervennootschappen, Dress Confect en Proteq ontwerpt en produceert de Dassy Group gespecialiseerde werkkledij onder Private label op maat van de klant en wordt persoonlijke beschermingsuitrusting verdeeld van ondermeer Hydrowear, About Blu, Bekina, Honeywell, Edge Safety Equipment, en Sip Protection. De Dassy Group realiseerde vorig jaar meer dan € 50 m omzet en stelt wereldwijd 1.770 medewerkers tewerk waarvan 80 in België.

Stefaan Le Clair, CEO van Dassy Group: “We zijn enthousiast om Dovesco als onze nieuwe aandeelhouder te kunnen verwelkomen. De Dassy Group heeft onder het leiderschap van Amelie Derere sterk geïnvesteerd in het vernieuwen van haar collecties, het versterken van het “Dassy” merk en dealernetwerk, de interne organisatie, en een volledig geautomatiseerd distributiecentrum waarbij het beleveren van tevreden klanten altijd onze eerste betrachting is geweest. Daardoor kon de groep aanzienlijk groeien. Wij zijn klaar om de volgende fase van groei aan te vangen. Met Dovesco als onze nieuwe aandeelhouder is onze onafhankelijkheid en familiale verankering verzekerd en hebben wij een kapitaalkrachtige partner aan boord die onze groeiambities kan ondersteunen”.
Philip Ghekiere, Partner van Dovesco: “We zijn bijzonder vereerd om het volgend hoofdstuk van het “Dassy” verhaal mee te helpen schrijven. Onder het inspirerend leiderschap van Amelie Derere en Stefaan Le Clair is Dassy Group uitgegroeid tot een toonaangevend merk in het segment van kwaliteitsvolle, modieuze workwear. Dassy Group wordt geleid door een jong, ondernemend en dynamisch team met een passie voor het product, het merk en de klant. Wij zijn bijzonder enthousiast dat wij als nieuwe aandeelhouder de groeiambities van het management team kunnen ondersteunen, trouw aan onze slogan “trusted partner for growth””.
Over Dassy Group

Dassy Group is een toonaangevende ontwerper, producent en verdeler van kwaliteitsvolle en innovatieve professionele werkkledij en persoonlijke beschermingsuitrusting. De Dassy Group verdeelt haar werkkledij onder het “Dassy” brand doorheen Europa via een netwerk van meer dan 1500 dealers. Dassy Group produceerde vorige jaar meer dan 2.5 m stuks werkkledij en realiseerde daarbij een omzet van meer dan € 50m omzet. De groep stelt wereldwijd meer dan 1.770 medewerkers te werk. Voor meer informatie over Dassy Group, zie www.dassy.eu/nl-be/Werkkleding

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.