Home > Dansende kids aan de macht in het Gemeenschapshuis van Zeebrugge

Dansende kids aan de macht in het Gemeenschapshuis van Zeebrugge

Geschreven op 18 juli 2023 om 11:35 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge pakt in Zeebrugge uit met een nieuw sportief aanbod voor kinderen. De vraag naar bijkomend structureel sportief aanbod voor kinderen bleek er namelijk groot. Vanaf gisteren 17 tot en met 20 juli vindt voor het eerst een danskamp plaats voor 7 tot 12-jarigen en op 18 september start een permanente lessenreeks dans voor kinderen in de deelgemeente. 30 lesweken lang zullen in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge op maandag danslessen plaatsvinden voor verschillende leeftijdsgroepen tussen 5 en 10 jaar. Er zijn lessen van 16.00 tot 19.00 uur.

Schepen van Sport Franky Demon: “Vanuit de werkgroep Zeebrugge, waarbij verschillende partners uit Zeebrugge op regelmatige basis samenzitten, kwam een tijd terug de vraag om een extra sportief aanbod te voorzien voor meisjes in Zeebrugge. Er is al een voetbalploeg en in de sporthal zijn vooral zaalvoetbal- en badmintonclubs actief. Het sportieve aanbod voor kinderen en in het bijzonder voor meisjes, is er verder erg klein en de vraag naar een structureel sportief aanbod blijkt groot. Er wonen heel wat jonge kinderen in Zeebrugge, vooral in de wijk tussen de Isabellalaan en de Kustlaan. We wilden hier dan ook graag op inspelen met twee extra sportieve activiteiten op maat van de gemeente. In eerste instantie beslisten we om tijdens de grote vakantie een danskamp op te zetten, met daarna in het najaar op regelmatige basis danslessen in het Gemeenschapshuis. Het kamp kan daarbij dienen als smaakmaker voor een meer permanent aanbod. We mikken op meisjes, maar uiteraard zijn ook jongens welkom om te dansen. Ons aanbod valt alvast in de smaak want we tellen voor het danskamp al een mooi aantal van 22 deelnemers, waarvan 20 uit Zeebrugge.”

Voor de organisatie van de dansschool in Zeebrugge werkt de Sportdienst samen met Dansplatoo vzw, de dansacademie van KAVVV&Fedes vzw. Zij organiseren in Brugge en de omliggende regio vandaag al verschillende dansacademiën onder dezelfde noemer. Dansplatoo vzw steunt op de assen van wijlen de Vlaamse Dansacademie, draagt er nog steeds de reputatie van mee en beschikt over een groot netwerk aan gediplomeerde lesgevers.

“De Stad heeft een lopende samenwerking met KAVVV&Fedes vzw voor de organisatie van sportkampen en andere sportactiviteiten. Voor het omnisportkamp en kleuterkamp in Zeebrugge van 7 tot 11 augustus in Sporthal De Landdijk zijn trouwens nog plaatsen vrij. Ook het danskamp en de danslessen worden binnen die afspraken georganiseerd. We stellen daarbij het Gemeenschapshuis gratis ter beschikking. We zorgen voor de nodige communicatie en voor het danskamp passen we 25 euro per deelnemer bij als extra ondersteuning. Met dit nieuwe dansaanbod vullen we een leemte in die voor commerciële aanbieders wegens de kleinschaligheid onvoldoende interessant blijkt. We voeren de nodige promotie voor de danslessen via sociale media, een nieuwsbrief, een folder en een affiche. De gebiedscoördinator van Zeebrugge zal samen met het netwerk in Zeebrugge de dansschool mee promoten”, zegt schepen van Sport Franky Demon.

Concreet worden in Zeebrugge vanaf 18 september danslessen georganiseerd in de parketzaal van het Gemeenschapshuis. Er zijn drie blokken van een uur voor drie leeftijdsgroepen. Je stapt in voor prédans, dans kids of dans junior. De lessen starten om 16.00 uur. Het laatste lesblokje eindigt om 19.00 uur. Om de instroom zo laagdrempelig mogelijk te maken, kunnen kinderen op 18 en 25 september gratis komen proberen. Daarna kunnen ze hun aanmelding voor de proefles omzetten in een inschrijving. Kinderen die willen, kunnen ook schitteren in de voorstelling ‘Fedes Danst’ op 25 en 26 mei 2024.
Info
Dansplatoo Zeebrugge: dansaanbod 2023-2024
Prédans
Jazz Kids
Jazz Junior
Maandag van 16.00 tot 17.00 uur
Maandag van 17.00 tot 18.00 uur
Maandag van 18.00 tot 19.00
°2018 – °2019
°2016 – °2017
° 2014 – ° 2015
187,5 euro*
192,5 euro*
197,5 euro*
*Het lidgeld wordt standaard in twee delen betaald, een deel bij inschrijving in september en het tweede deel eind december. Een verzekering van 7,5 euro per lid is inbegrepen.
Praktisch
Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 12
De lessenreeksen starten op maandag 18 september 2023. De proeflessen zijn gratis en vrijblijvend op 18 en 25 september 2023. Er is geen les tijdens schoolvakanties en op feestdagen. Kinderen die willen, kunnen deelnemen aan de dansvoorstelling ‘Fedes Danst!’ op 25 en 26 mei 2024.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 1 oktober 2023 via https://inschrijvingen.fedes.be/inschrijvingen/dansplatoo.
Wie eerst een proefles wil volgen, vermeldt ‘proefles’ in het opmerkingsveld. Inschrijven is dan achteraf nog mogelijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.