Home > Dansclub Varya zamelt 3.778,73 euro in voor BuBaO Spermalie en Huis 45

Dansclub Varya zamelt 3.778,73 euro in voor BuBaO Spermalie en Huis 45

Geschreven op 3 januari 2020 om 19:13 door Mario De Wilde

Op 20 en 21 december gaven de medewerkers en de dansers van Dansclub Varya uit Jabbeke het beste van zichzelf tijdens 24H Varya 4 Life, hun actie voor de Warmste Week. 24 uur lang, van 17 tot 17 uur, werd er non-stop dansles gegeven. De actie bracht in totaal 3.778, 73 euro op. Het bedrag wordt integraal geschonken aan BuBaO Spermalie en Huis 45. Tijdens de 24 uur kwamen verschillende dansstijlen voor meerdere leeftijdsgroepen aan bod. Op vrijdagavond was iedereen welkom voor een spaghettiavond. De bar bleef de hele nacht open en er waren ook croques te koop. De volgende ochtend werd een ontbijt georganiseerd. Ook daar kwam heel wat volk op af. Op zaterdagmiddag was het tijd voor taart en koffie, terwijl de kinderen zich amuseerden tijdens de kinderdisco. Veel medewerkers en dansers trokken een nachtje door voor het goede doel. Op zaterdag 21 december om 17 uur, kwam de aftelklok op nul te staan.

DE GOEDE DOELEN AAN HET WOORD

Enkele vertegenwoordigers van de goede doelen kwamen een kijkje nemen tijdens de actie.

Kathleen Hoens, directrice van BuBAo Spermalie:

“Ik ben heel blij dat Varya ons een deel van de opbrengst van de 24 uur wil schenken. Het bedrag zal sowieso goed besteed worden aan didactisch materiaal voor de kinderen die schoollopen bij ons. Ik denk aan laptops om te gebruiken in de klas en digitale beeldschermen bijvoorbeeld.”

BuBaO Spermalie is een school voor kinderen met een auditieve, visuele beperking en/of spraak- en taalontwikkelingsstoornis. De school telt ruim 150 kinderen tussen 3 en 13 jaar. Een team van leraars, logopedisten, ergotherapeuten en kinesitherapeuten staan elke dag klaar om de kinderen onderwijs op maat te geven. Naast de gewone lessen, is er aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling.

Luc Baeye, activiteitenverantwoordelijke van Huis 45:

“24H Varya 4 Life was een prachtige actie. Dankzij Varya was het in Jabbeke minstens even warm als in Kortrijk. Licht en Liefde heeft verschillende tehuizen en dagcentra en er staan heel wat nieuwe initiatieven in de startblokken. We zullen de gift van Varya dus zeker kunnen gebruiken. Het is bovendien een meerwaarde voor ons om de naam van Licht en Liefde te kunnen koppelen aan de dansclub. Er zijn al plannen om volgend jaar een dansworkshop te organiseren in Huis 45. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking tussen onze organisaties.”

Huis 45 is een tehuis en dagcentrum voor mensen met een visuele – en bijkomende beperkingen. Huis 45 biedt een waaier aan activiteiten zoals koken en bakken, tuinieren, toneel en sport. In het huiswinkeltje ’t Ogenblik worden ambachtelijke producten verkocht.

Op de foto boven v.l.n.r.: Kathleen Hoens, Luc Baeye, Sofie Snauwaert en Wim Vandenberghe. Onder v.l.n.r.: Jantina Hoste, Mark Casteleyn en Roy Bouckaert

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.