Home > Danny & Petra stapten -letterlijk en figuurlijk- in het (Mercator) huwelijksbootje in Oostende

Danny & Petra stapten -letterlijk en figuurlijk- in het (Mercator) huwelijksbootje in Oostende

Geschreven op 12 augustus 2023 om 11:44 door Mario De Wilde

Er werd gisteren geschiedenis geschreven op het dek van de Mercator die in de Oostendse haven aangemeerd ligt! Voor de eerste keer gaf een koppel elkaar het ja-woord op het iconische zeilschip. Danny & Petra stapten – letterlijk en figuurlijk – in het huwelijksbootje. Na de openluchtlocaties van het terras van de Venetiaanse Gaanderijen en de kiosk in het Leopoldpark is het nu ook mogelijk om een huwelijksplechtigheid te organiseren op zeilschip Mercator.
Sinds eind 2022 moeten steden en gemeenten – door een wijziging in het burgerlijk wetboek – niet langer het exclusief gebruiksrecht van een locatie hebben om een huwelijksplechtigheid te kunnen organiseren. Het is voortaan ook mogelijk om een huwelijksplechtigheid te organiseren op openbare plaatsen. Deze openbare plaatsen moeten een neutraal karakter hebben, op het grondgebied van de stad liggen en goedgekeurd worden door de Gemeenteraad.

Momenteel is het al mogelijk om te huwen op het terras van de Venetiaanse Gaanderijen en op de kiosk van het Leopoldpark. Stad Oostende voegt daar nu ook zeilschip Mercator als locatie aan toe.

Huwelijken zullen in de periode van mei tot en met september éénmaal per maand mogelijk zijn op de Mercator, enkel op vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur. ​ Op die vrijdag blijft het ook mogelijk om in het Stadhuis te huwen van 14.00 tot 15.00 uur. Het prijskaartje voor een huwelijk op de Mercator bedraagt 350 euro.

Het koppel zal na de plechtigheid ook een receptie – volgens beschikbaarheid – kunnen boeken rechtstreeks via beheerder Toerisme Oostende vzw.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.