Home > Dankzij de Kuurnse horeca kan je de koers beleven in eigen huis

Dankzij de Kuurnse horeca kan je de koers beleven in eigen huis

Geschreven op 25 februari 2021 door Mario De Wilde

Komende zondag 28 februari 2021, Kuurne-Brussel-Kuurne! Het zal een editie zonder publiek zijn, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om de vele duizenden wielerfans te kunnen verwennen met een spannende wedstrijd op tv. Koers kijken vanuit de luie zetel kan even gezellig zijn, zeker met een hapje en een drankje! De Kuurnse horeca heeft alvast een aantal smaakvolle boxen uitgewerkt. Momenteel zijn het voor iedereen moeilijke tijden, horeca blijft gesloten en moet via afhaal het hoofd boven water houden. Enkele eigenaars investeerden in de zomer en het najaar 2020 in een coronaveilige horecazaak. Helaas kwam vlug het slechte nieuws dat ze opnieuw de deuren moesten sluiten.

“Sommige uitbaters pakken al enkele maanden uit met take away concepten. Voor het Kuurne-Brussel-Kuurne weekend lanceerden we een oproep richting alle horeca zaken om een apero/lunchbox samen te stellen. Op de website van de gemeente zie je een overzicht van het afhaalaanbod van dertien verschillende zaken. – Johan Bossuyt- schepen,bevoegdheid lokale economie De evenementensector krijgt ook zware klappen. Dankzij de inzet van het hele team van Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen we zondag toch genieten van de koers! Dit alles natuurlijk volgens de geldende corona-maatregelen. Dankzij focus-wtv en sporza kunnen de liefhebbers al vanaf 10u45 onze koershoogdag volgen uit de eigen zetel.

“Het is hard. Café zonder publiek en koers zonder publiek. Niettemin willen we de koers aangenaam beleven vanuit ons kot. We kunnen onze lokale horeca steunen en een aperitiefje nemen. Santé” – Francis Benoit, Burgemeester Lien Debeuf (ambtenaar lokale economie) coördineerde het hele verhaal en zorgde voor een totaalplaatje op de website. Zin in hapjes, een aperitiefje of een biertje? Dan klik je door naar het aanbod apero-, bier- en cocktailboxen. Of heb je geen zin om zelf te koken, gewoon de koers volgen en de voetjes onder tafel schuiven? Dan kan je kiezen uit negen verschillende lunch- en menuboxen. De verschillende horeca zaken zorgen voor een mooie variatie in het afhaalaanbod. De keuze is groot en er zijn ook vegetarische en alcohol vrije boxen. In alle boxen zit ook een “Santé kaartje” van het gemeentebestuur met informatie hoe je de koers op de televisie kan volgen.

“Dankzij het hele team van Kuurne-Brussel-Kuurne kunnen we genieten van de koers thuis voor de buis. De Kuurnse horeca-zaken zorgen voor de volledige koersbeleving met hun lekkere afhaalpakketten. Vele met een leuke hint naar de koers. Volg de koers op TV en aperitief met ons mee! – Jan Deprez, schepen, bevoegdheid sport
Via de website www.kuurne.be/kbk-take-away krijg je een mooi overzicht van de verschillende afhaalmogelijkheden om te genieten van een dag vol koers in je eigen luie zetel. Vooraf bestellen is zeker aangeraden.

Volg Kuurne-Brussel-Kuurne live op tv vanaf 10u45 voorbeschouwing en start op Focus-WTV en vanaf 14u45 live verslag op sporza.

Op foto: Lien Debeuf, Francis Benoit, Johan Bossuyt en Jan Deprez

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.