Home > Dancefestival Hype’O Dream in Waregem viert vrijdag en zaterdag tiende verjaardag

Dancefestival Hype’O Dream in Waregem viert vrijdag en zaterdag tiende verjaardag

Geschreven op 11 juli 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli is Hype‘O Dream aan zijn tiende editie toe. Meer dan 120 dj’s zullen vanop vijf verschillende podia het beste van zichzelf geven. De beats zullen dus weer over de festivalweide aan de Weymeerschen (Oosterlaan) in Waregem knallen. Organisator vzw Encore Group en het stadsbestuur blikken graag vooruit naar deze jubileumeditie, die voor het eerst volledig met herbruikbare bekers zal werken.

Ook dit jaar werkt vzw Encore Group nauw samen met het stadsbestuur om voor een mooi festival met aandacht voor veiligheid, mobiliteit en geluidscontrole te zorgen. Naast de logistieke ondersteuning en het gebruik van de weide aan de Weymeerschen worden in overleg de nodige vergunningen en een algemeen veiligheidsdraaiboek opgemaakt. Er is ook opnieuw crowd management, waarbij een drone ingezet wordt om de bezoekersaantallen en -stromen te monitoren. Bij drukte kan beslist worden om een bepaalde zone tijdelijk af te sluiten.

Return van de Nightmare stage

Net zoals vorig jaar wordt er weer gewerkt rond vier grote stages in de uithoeken van het terrein. Alles wordt opgebouwd rond één centrale foodzone. Dat houdt het terrein overzichtelijker en zal de beleving alleen maar intenser maken. De bekende podia blijven aan boord, maar voor de jubileumeditie komt ook de Nightmare stage nog eens terug op vrijdag. Ook de Secret, waarvan de line-up pas tijdens het festival bekendgemaakt wordt, is opnieuw van de partij.

Een overzicht:

Stage

Muziek

Vrijdag

Zaterdag

Mirage mainstage

EDM

v

v

Mystery

Party

v

v

Fantasy

R&B

v

x

Nightmare

Hardstyle

v

x

Flashback

Retro

x

v

Encore

Deephouse & Techno

x

v

Secret

Underground

v

v

Camping met preparty

Hype’O Dream is net als vorig jaar een tweedaags festival. De camping bevindt zich opnieuw in Zulte, op de terreinen van het bedrijf Recutex langs de Zultseweg, op tien minuten wandelen van de festivalingang. De festivalganger kan daar al vanaf donderdagmiddag terecht om de sfeer op te snuiven. Er is een gezellige line-up met lokale dj’s tot 23.00u. De camping is enkel toegankelijk voor festivalgangers met een geldig camping- én festivalticket.

Het festival zelf opent de poorten aan de Oosterlaan op vrijdagmiddag om 15.00u. Feesten kan op vrijdag tot 1.00u. Op zaterdag ben je welkom van 12.00u. tot 1.00u.

Dream Village

Voor de vips, voor wie het net iets exclusiever mag, wordt een aparte village met eigen foodzone, toiletten en een apart podium met dj-sets voorzien. De premium decks aan de mainstage en retro stage blijven uiteraard ook van de partij.

We verwachten veel van burgemeester Kurt Vanryckeghem, die als DJ Burgie ook een setje komt draaien op zaterdag tussen 15.00u. en 16.00u. in de Dream Village”, klinkt het bij de organisatoren van vzw Encore Group. “Dat wordt extra speciaal en zo hebben we nog wel wat verrassingen in petto. Voor deze jubileumeditie hebben we op zaterdag iets heel speciaals voorzien om af te sluiten: de grote finale 10 years of Hype’O Dream.”

Duurzaamheid en herbruikbare bekers

Voor de eerste keer zal het volledige festival gebruikmaken van herbruikbare bekers. Bij aankomst ontvangt iedereen een gratis Eco-Token waarmee je je eerste beker, blikje of petflesje aankoopt. Daarna lever je telkens hetzelfde aantal lege drankverpakkingen in als jouw bestelling. Als je even geen dorst hebt dan kan je steeds je lege drankverpakking inruilen voor een Eco-Token aan een Cup Return Point. Zo houden we samen het festivalterrein netjes en zal de opkuis een pak vlotter verlopen.

Duurzaamheid staat sowieso hoog op de agenda, op de meest voordelige manier voor de festivalgangers. Naast het cashless systeem worden grote delen van het festival opnieuw voorzien van groene stroom dankzij een uitgebreid zonnepanelenpark. Er zal ook een actie zijn via AG Insurance, want om de bezoekers optimaal te beschermen tegen eventuele hoge UV-straling wordt er gratis zonnecrème aangeboden via dispensers van Sundoo.

Verkeersmaatregelen

De organisatie raadt af om met de wagen naar Hype’O Dream te komen. Veel mensen komen dan ook met de fiets naar het festival, dus zullen er dit jaar twee fietsparkings bij de ingang opgebouwd worden. Voor festivalgangers die met het openbaar vervoer komen, is er een nachttrein richting Kortrijk-Poperinge, die om 1.55u. (enkel op zaterdagnacht) vertrekt om iedereen veilig thuis te brengen. Er is ook een nauwe samenwerking met Get Driven, waarbij je kan genieten van tien procent korting als je de juiste HOD-kortingscode gebruikt. Kom je toch met de wagen? Dan kan je gratis parkeren op parkings Expo, Jeugdcentrum en op de NMBS-parking aan het station in de Boulezlaan.

Om de duizenden bezoekers op een veilige manier van en naar het festivalterrein te krijgen, zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen voorzien. Op de festivaldagen is de Oosterlaan tussen de Zultseweg en de Wijmeriestraat afgesloten voor alle verkeer. Een compleet overzicht van alle verkeersmaatregelen voor Hype’O Dream kan je terugvinden op www.waregem.be/verkeerHOD.

Tickets

www.hype-o-dream.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.