Home > Damse woonzorgcentra halen ruim € 600 op met cupcakeverkoop voor alzheimeronderzoek

Damse woonzorgcentra halen ruim € 600 op met cupcakeverkoop voor alzheimeronderzoek

Geschreven op 30 oktober 2023 om 08:59 door Mario De Wilde

De Damse woonzorgcentra WZV De Stek en WZC Exalta Morgenster hebben tussen 16 en 27 oktober ruim 600 euro opgehaald voor alzheimeronderzoek. Dat geld werd opgehaald met de verkoop van cupcakes, ten voordele van Belgisch wetenschappelijk onderzoek. De Stichting Alzheimer Onderzoek – Stopalzheimer organiseert elk jaar een cupcake-actie waarbij woonzorgcentra, ziekenhuizen en mensen thuis cupcakes bakken en deze verkopen onder de hashtag #bakewithlove. De opbrengst gaat naar het Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar dementie en de opleiding van dementie-experten.

Ook de Damse woonzorgcentra gaven gehoor aan de oproep van de stichting om cupcakes te verkopen. Tussen 16 en 27 oktober organiseerden WZV De Stek en WZC Exalta Morgenster hun verkoop. “De bewoners, het personeel en de vrijwilligers van de woonzorgcentra en het lokaal dienstencentrum hebben hun beste beentje voor gezet om deze cupcakes te bakken, het lijkt een kleine actie, maar ze kan een verschil maken in het onderzoek naar Alzheimer”, vertelt schepen van Sociale Zaken, Filip Babylon.

Dementie is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker lichamelijk en geestelijk achteruitgaat en op den duur volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. De ziekte van Alzheimer is veruit de belangrijkste en meest bekende oorzaak. Ongeveer 1 op de 7 mannen en maar liefst 1 op de 3 vrouwen krijgt een vorm van dementie. “Op dit moment telt Vlaanderen en Brussel 141.000 personen met dementie. De cupcake-actie doet ons stilstaan bij de ziekte en de gevolgen ervan voor de mensen die eraan lijden, en hun omgeving”, besluit burgemeester Joachim Coens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.