Home > Damse streekproductenfestival (begin oktober) voortaan DA’SMAKT 

Damse streekproductenfestival (begin oktober) voortaan DA’SMAKT 

Geschreven op 8 september 2021 om 15:47 door Mario De Wilde

Da’Smakt is de nieuwe naam voor het streekproductenfestival in Damme. Het festival is op zondag 3 oktober van 10 tot 18 uur aan haar 17de editie toe. Enkel de naam wijzigt. Aan de succesformule wordt niet geraakt. Tijdens Da’Smakt kunnen de bezoekers genieten van een unieke sfeer en proeven van verschillende streekproducten, het lekkers dat Damse verenigingen hebben bereid en het beste wat een aantal Damse chefs kunnen bieden. De toegang is gratis.

“Verleden jaar kon Damme Culinair niet doorgaan. Onder de naam Da’Smakt boden we toen wel ontbijt- en bierpakketten aan om de smaak van Damme toch thuis te brengen.” zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “De nieuwe naam bleef hangen en dit jaar gaan we wel weer voor de organisatie van onze gesmaakte streekproductenmarkt. Omdat de ontbijtpakketten verleden jaar zo’n succes waren brengen we ook die terug. Mensen die al een voorproefje willen op het streekproductenfestival kunnen hun pakket op zondag 26 september afhalen in de tofste drive-in van het land.”

De Da’Smakt ontbijt- en bierpakketten kunnen tot en met 20 september online besteld worden via www.visitdamme.be/dasmakt en kosten 31 euro voor een ontbijtpakket voor twee volwassenen, 17 euro voor een ontbijtpakket voor twee kinderen en 16 euro voor een bierpakket. Op zondag 26 september kunnen de pakketten afgehaald worden tussen 08.30 en 12 u in de drive-in op het marktplein van Damme.

Het streekproductenfestival vindt op zondag 3 oktober plaats op het marktplein, in de tuin van Huyse de Grote Sterre, in de Jacob van Maerlantstraat en in de hallen van het stadhuis. Om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken voorziet het Damse stadsbestuur opnieuw twee shuttlebussen die alle Damse kernen, maar ook Male, Assebroek en Sint-Kruis bedienen.

Programma streekproductenfestival (10.00 – 18.00 u) 
11.00 u                officiële opening van Da’Smakt in aanwezigheid van
het college van burgemeester en schepenen van Stad Damme

12.00 – 14.00 u    muziek gebracht door Vermaak na Arbeid

14.00 – 16.00 u    muziek gebracht door De Tamboerijnen

16.00 – 18.00 u    muziek gebracht door N.O.D. (New Orleans Department)

13.00 – 18.00 u    speeldorp voor kinderen in de tuin van Huyse de Grote Sterre

13.30 – 17.30 u   kinderanimatie Dippy & Doppy

Meer info over het Damse streekproductenfestival Da’Smakt op www.visitdamme.be/DaSmakt.

Op de foto (vlnr) Christoph De Sutter, Rik Strubbe, Bart Desutter, Francis Gevaert en Filip Babylon

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.