Home > Damse jeugd neemt afscheid van jeugdbib met tekeningen op vloer tijdens startfeest

Damse jeugd neemt afscheid van jeugdbib met tekeningen op vloer tijdens startfeest

Geschreven op 5 maart 2024 om 08:33 door Mario De Wilde

De Damse jeugd heeft zopas symbolisch afscheid genomen van de jeugdafdeling van de bibliotheek in Sijsele. Tijdens het jaarlijkse Startfeest van de Jeugdboekenmaand mochten de aanwezige kinderen en jongeren de vloer van de bibliotheek omtoveren tot een groot tekenboek. Het Startfeest van de Jeugdboekenmaand is al sinds jaar en dag een traditie in Damme. Maar dit jaar, met het oog op de nakende verbouwing, wou het stadsbestuur van Damme een extra definitie toevoegen aan het feest. Een symbolisch afscheid van de jeugdbibliotheek. Die wordt later dit jaar verbouwd. Daarom liet de bibliotheek de kinderen en jongeren de vrije loop om de vloer van de bibliotheek volledig om te toveren tot een tekening, met de kinderboeken van de bibliotheek als inspiratie.

Naast het versieren van de vloer konden de aanwezigen genieten van een reuze speelpretbed en vers gebakken pannenkoeken. “Het startfeest bewijst dat de bibliotheek meer is dan alleen boeken. Je kan er je creativiteit de vrije loop laten gaan, zoals iedereen hier vandaag bewezen heeft op de bibliotheekvloer”, besluit burgemeester Joachim Coens.

Het stadsbestuur gaat de renovatiewerken van de bibliotheek gunnen bij wijze van openbare procedure. Pas daarna kan een concrete timing worden opgesteld voor de verbouwing

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.