Home > Damse bib verspreidt zes boekenruilkasten en hier kan je ze vinden

Damse bib verspreidt zes boekenruilkasten en hier kan je ze vinden

Geschreven op 23 mei 2022 om 14:39 door Mario De Wilde

De tijd dat bibliotheekboeken alleen netjes geordend in de rekken van de bib stonden, is voorgoed voorbij. De bibliotheek doet nu ook buiten haar muren aan leespromotie. Daarom zet de Damse stedelijke openbare bibliotheek verspreid over het grondgebied boekenruilkastjes. De boeken in die kasten mogen vrij worden meegenomen om te lezen. Als ze uitgelezen zijn, mag de lezer ze doorgegeven of terugplaatsen. Het boek mag ook gewisseld voor een eigen boek. De kastjes werken op vertrouwen. Het gebruik is volledig gratis en zonder registratie. “Hoe meer wordt gelezen, hoe beter”, weet burgemeester Joachim Coens. “Lezen, altijd en overal, is een principe dat de bib nauw aan het hart ligt. Daarnaast hopen we dat de kastjes aanleiding zullen zijn voor meer contact zoals een losse babbel, al dan niet over boeken of lezen.”

De boekenkastjes zijn een project dat er kwam door samenwerking van verschillende stadsdiensten. De dienst onderhoud deed het timmer- en schilderwerk tijdens de corona-lockdown. De bib stelde de inhoud samen en zocht gepaste plekjes om de boekenkastjes te plaatsen.

De kastjes staan zowel binnen als buiten op volgende plaatsen:

-Stationsstraat 12 in Sijsele (meter en peter zijn Bert en Mira)
-Hovelingenlaan aan de school in Sijsele (meter is Martine)
-Schrammolenstraat aan De Ark in Moerkerke (peter is Frank, de vrijwilliger in de bib)
-Lapscheurestraat in Lapscheure aan de picknickbank (meter is Caroline)
-Eienbroekstraat 4 in Oostkerke (meter is Marina)
-Cultuurfabriek

“We juichen toe dat ook particulieren een boekenruilkastje plaatsen”, zegt burgemeester Joachim Coens. “We willen die mensen ook ondersteunen door boeken te schenken voor de kastjes. Het gaat om boeken uit de collectie die we niet meer kunnen uitlenen of boeken uit de voormalige collectie van de bibliotheek in Oostkerke. Die boeken krijgen zo nog een extra leven.” De boekenruilkastjes zijn een aanvulling op het aanbod in de bib en de bibliotheekdienst ‘Boek aan huis’. Die dienst is er voor inwoners die wensen te lezen maar zich moeilijk kunnen verplaatsen. Meer weten? Surf naar https://damme.bibliotheek.be, spring binnen in de bib in Sijsele of Moerkerke of bel 050 37 09 40.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.