Home > Damse begraafplaatsen krijgen groene make-over en plaatst sedumcassettes

Damse begraafplaatsen krijgen groene make-over en plaatst sedumcassettes

Geschreven op 23 oktober 2023 om 14:09 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme plaatst sedumcassettes op haar begraafplaatsen bij graven waarvan de concessie is verlopen. Omdat deze grafkelders niet meer onderhouden worden liggen ze er vaak kaal bij. De groencassettes moeten dit tegengaan. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en kunnen gemakkelijk verplaatst worden. Damme geeft grafzerken waarvan de concessie verlopen is opnieuw een groene invulling. Die graven liggen er vaak kaal bij. De stad kiest om sedumcassettes te plaatsen. Dat zijn cassettes met bijenvriendelijke, wintervaste en droogtebestendige beplanting die weinig onderhoud vergen en toch de begraafplaatsen kunnen opfleuren. Ze worden tijdelijk geplaatst op grafkelders waarvan de concessie verlopen is, in afwachting van een nieuwe bestemming. Het stadsbestuur kiest ook bewust voor die sedumcassettes omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze komen de biodiversiteit ten goede en passen zo binnen de Cittaslow-visie, het internationaal keurmerk dat Damme eerder dit jaar behaalde.

Kruisbestuivers

“Een begraafplaats is een plek van rust en herdenking. We plaatsen deze groene elementen om dat te versterken. De natuur kan ons helpen wanneer we dierbaren herinneren”, zegt burgemeester Joachim Coens. De actie van de stad en Regionaal landschap Houtland & Polders kadert binnen het bijenproject Kruisbestuivers dat steun krijgt van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

“Deze actie in samenwerking met het Regionaal landschap past perfect binnen onze Cittaslow-visie van ontharding. We bevorderen met elke groencassette de biodiversiteit van onze stad, en wie weet, dient het ook als inspiratie voor toekomstige grafbeplanting”, besluit schepen van Groenbeheer, Filip Babylon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.