Home > Damme zet straks voor de tiende keer de zomer in met een gratis Peloezefestival (1-2 juli)

Damme zet straks voor de tiende keer de zomer in met een gratis Peloezefestival (1-2 juli)

Geschreven op 12 mei 2022 om 13:03 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme zet straks voor de tiende keer de zomer in met een gratis festival. De tweede editie van het muzikale en familiale Peloezefestival vindt plaats op 1 en 2 juli in het hart van het stadscentrum. Op vrijdagavond staat de muziek centraal, op zaterdagnamiddag worden de gezinnen daarnaast verwend met theatrale animaties. Afsluiten gebeurt met een echt feestje op zaterdagavond. “Het Peloezefestival sluit perfect aan bij ons streven naar een onthaaste stad”, licht burgemeester Joachim Coens toe. “We bieden met Peloezefestival een podium voor zowel lokaal talent als artiesten en muzikanten van verderaf.” Stadsdichter Nina Everaert trapt het festival op 1 juli om 19 uur op gang. Muziek en gezelligheid typeren de eerste avond. Daar past de folkmuziek met een vleugje jazz van duo De Schepper-Sanczus bij. Naast het podium zal de immer charmante Tina Tryant de aanwezigen vertroetelen met haar Franse chansons op accordeon. De Damse band Goei Poeier mag afsluiten.

Na de gezellige muzikale openingsavond volgt op zaterdag 2 juli vanaf 13 uur een opeenvolging van muziek en theater dat ook kinderen zal plezieren. Onder meer het Damse Mégà Jeugdkoor onder leiding van Sabine Wittevrongel komt langs. Singer-songwriter Alexander De Baedts brengt eigen werk en bestaande feel good music. Zangeres Denisse Vargas en de Damse gitarist Steven van Ave de Barro brengen Mexico dichterbij. Eleanor haalt de klanken van Billie Holiday, Django en de Manouche van onder het stof. Het lijstje gaat verder met onder meer de jonge Brusselse band Woolvs en de viby music van Suwi. The Jamaican Jazz Orchestra laat dan weer jazz en reggae op het gras weerklinken. Sieglinde Heymans laat dan weer een brede waaier aan klassieke aria’s voorbijkomen.

Theatersausje
Het theatersausje maakt het Peloezefestival compleet. Mobi Mobi boeit een publiek vanaf 6 jaar en het Verhalenbusje van troubadour Ann Vandenbossche spreekt iedereen aan. Om het compleet te maken zijn de mini-avontuurtjes van “De maan ontsnapt” een remedie tegen het alledaagse. De Mobiele Speelkamer is een droomkamer op rollen. Genoeg prikkels dus om de kinderen vanaf 3 jaar de tijd te laten verliezen. En dan is er nog de lokale volksheld Tijl Uilenspiegel. Kristine van “Alles loopt op rolletjes” vertelt met plezier over zijn fratsen en deugnietenstreken. Honger en dorst is er in Damme nooit. Naast de vele restaurants die Damme rijk is, komen ook foodtrucks het aanbod vervolledigen.

Praktisch
Vrijdag 1 juli 2022 van 19 tot 24 uur
Zaterdag 2 juli 2022 van 13 tot 1 uur
in de Burgstraat en aanpalende zustertuin
Gratis toegang
www.damme.be/peloezefestival

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.