Home > Damme vervangt 42 bomen in de Zwaanstraat van Sijsele

Damme vervangt 42 bomen in de Zwaanstraat van Sijsele

Geschreven op 28 februari 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme vervangt momenteel de meeste bomen in de Zwaanstraat door nieuwe exemplaren. De nieuwe bomen zijn beter bestand tegen het klimaat van de toekomst en zullen beter kunnen groeien dan de vorige exemplaren. In de Zwaanstraat in Sijsele werden begin deze week 42 bomen vervangen. De bomen die er stonden sloegen er de afgelopen jaren niet in om te groeien tot de gewenste hoogte. Ze waren ook niet aangepast aan het huidige klimaat. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om de meeste bomen te rooien en te vervangen door nieuwe exemplaren van verschillende soorten.

“De bomensoorten die we gekozen hebben voor de Zwaanstraat hebben enkele zaken met elkaar gemeen”, vertelt schepen voor Groenbeheer & Openbare Netheid, Filip Babylon. “Ze bereiken een maximale hoogte tussen de 12 en de 18 meter, zijn sterk en weinig ziektegevoelig en zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden van de toekomst. Daarnaast zijn ze ook diepwortelend, waardoor ze geen schade toebrengen aan de verharding.”

Het stadsbestuur koos voor de boomsoorten Sorbus aria ‘Majestica’, Quercus robur, Quercus palustris ‘Green Pillar’, Quercus hispanica ‘Fulhamensis’, Prunus ‘Umineko’, Carpinus betulus ‘Lucas’ en Ulmus ‘Lobel’. De gezonde bomen van de huidige beplanting liet de stad wel staan. Daarnaast plaatste ze op beschikbare plaatsen ook twintig extra bomen bij. “Verschillende soorten bomen aanplanten in een straat is nieuw, maar komt de biodiversiteit ten goede en zorgt bovendien voor een mooi aangenaam straatbeeld in alle seizoenen”, besluit burgemeester Joachim Coens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.