Home > Damme trakteert in de Bijentuin met Midzomerfeest op 24 juni

Damme trakteert in de Bijentuin met Midzomerfeest op 24 juni

Geschreven op 17 mei 2023 om 07:00 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme organiseert een gratis midzomerfeest met muziek, drank en vuur op zaterdag 24 juni in de Bijentuin van de hoofdbibliotheek in Sijsele. Het feest moet de Dammenaars samenbrengen bij de start van de zomer. Bij het vallen van de duisternis is er om 22.45 uur de Parade van de Vuurreus.

“We sluiten aan bij een bekende traditie uit het hoge Noorden om de langste dag van het jaar te vieren”, zegt burgemeester Joachim Coens. “We doen dit hier midden de natuur in een bij-zondere tuin en leren elkaar hierdoor beter kennen. We willen er een gezellige zomerdrink van maken voor al onze inwoners.”

Terwijl de zon langzaam zal zakken tot achter de horizon, brengen enkele artiesten eerst live sfeervolle muziek. Al die tijd kunnen de aanwezigen kuieren tussen de bloemen in de Damse bijentuin. De stad trakteert elke aanwezige en stimuleert zo ontmoeting onder haar inwoners. De avond sluit af met spektakel. Een 4 meter hoge brandende reus passeert er op zijn zoektocht naar … ja, naar wat? Kom het zelf ontdekken.

Het evenement is gratis. De stad biedt elke aanwezige een drankje aan. De Bijentuin bevindt zich achter de bibliotheek aan de Eikelberg in Sijsele. Meer info op www.damme.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.