Home > Damme sluit concessie af voor zekerheid over uitbating bankautomaat in Sijsele

Damme sluit concessie af voor zekerheid over uitbating bankautomaat in Sijsele

Geschreven op 31 mei 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur vanDamme heeft met Batopin, een aanbieder van automaten voor het storten en afhalen van bankbiljetten, een langdurende concessie afgesloten. Hierdoor garandeert het Damse stadsbestuur dat er in haar grootste deelgemeente een bankautomaat blijft. Die komt in het gemeentehuis. Dat is een centraal gelegen plek. De stad staat in samenwerking met de plaatselijk Crelan-agent ook al jaren in voor de geldautomaat in het stadhuis in het historisch centrum.

Het aantal automaten voor het afhalen en storten van bankbiljetten neemt af. Een aantal grootbanken hebben Batopin opgericht om hun gezamenlijk aanbod aan automaten te beheren. De Damse gemeenteraad gaf haar goedkeuring om een concessieovereenkomst af te sluiten met Batopin voor het installeren, uitbaten en onderhouden van een automaat voor het afhalen en storten van geld in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Sijsele. De overeenkomst geldt voor 9 jaar en kan worden verlengd.

“Ondanks alle online betalingsmogelijkheden, blijft er nood aan papieren geld”, motiveert burgemeester Joachim Coens. “Nog lang niet iedereen kan overweg met de digitale betaalmiddelen. Wij in Damme willen niemand uitsluiten en daarom sluiten we deze overeenkomst af. We voelen ons daarbij gesterkt door een recente enquête van onze Seniorenadviesraad. Daaruit blijkt dat een geldautomaat bij het lijst van essentiële dienstverlening mag worden gerekend.”

Batopin zal eerst het toestel installeren en het gebouw voor iedereen vanaf de voorzijde toegankelijk maken. De toegang aan de achterzijde blijft dan exclusief voor de wijkpolitiepost. De geldautomaat zou in de herfst in gebruik komen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.