Home > Damme presenteert na 30 jaar haar gloednieuw infomagazine

Damme presenteert na 30 jaar haar gloednieuw infomagazine

Geschreven op 28 mei 2023 om 06:34 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme geeft in juni de eerste editie van haar nieuwe infomagazine uit. Het stedelijk informatieblad maakt na 30 jaar plaats voor een frisse wind. Bij Dammenaars valt voortaan niet meer het vertrouwde gevouwen infoblaadje op de mat. Vanaf 30 mei bezorgt Bpost in elke brievenbus op het grondgebied het nieuwe Infomagazine. Het magazine telt 12 pagina’s en biedt net zoals vroeger alle nuttige informatie van het stadsbestuur. Naast de actuele berichten is de UiT-kalender een vaste rubriek. De kalender bevat in een oogopslag activiteiten van de stad en van heel wat verenigingen. Enkele activiteiten worden uitgelicht met meer tekst en een beeld.

“Het vernieuwde magazine sluit aan bij onze huisstijl maar laat meer visuele communicatie toe en is iets ruimer. Ik ben ervan overtuigd dat onze inwoners er rap hun weg in zullen vinden en hun tijd zullen nemen om goed geïnformeerd te zijn”, vertelt burgemeester Joachim Coens.

Het stedelijk informatieblad werd voor het eerst uitgegeven in december 1993. Het informatieblad was telkens samengesteld uit een gevouwen A3-blad. De lezer kreeg in een oogopslag alle onderwerpen te zien. Vanaf 2008 werden foto’s in kleur opgenomen. Regelmatig werden bijlagen als Duurzaam leven in Damme en de cultuuragenda toegevoegd.

Het Infomagazine wordt intern opgemaakt en verschijnt maandelijks, behalve in augustus. De papieren uitgave heeft zijn plaats naast onder meer de website www.damme.be, de elektronisch nieuwsbrieven, het burennetwerk Hoplr en de sociale mediakanalen van de stad.

Aan de doelstelling achter de papieren uitgave wordt niet geraakt. De Damse inwoner die niet digitaal actief is, moet er de belangrijke informatie van het stadsbestuur in vinden. Als die met vragen zit, moet een telefoonnummer verder helpen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.