Home > Damme bedankt vrijwilligers en verenigingen met ‘feest voor de vereniging’

Damme bedankt vrijwilligers en verenigingen met ‘feest voor de vereniging’

Geschreven op 7 maart 2024 om 13:03 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Damme heeft voor het tweede jaar op rij haar verenigingen en vrijwilligers in de bloemetjes gezet met een bedankingsfeest. Niet toevallig ging het feest voor het tweede jaar door op Complimentendag en tijdens de Week van de Vrijwilliger. Elke erkende vereniging op het Damse grondgebied mocht enkele leden naar het bedankingsfeest sturen als vertegenwoordigers. Daarbij zaten heel wat sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. Burgemeester Joachim Coens bedankte de aanwezigen voor hun inzet voor het Damse verenigingsleven.

“De verenigingen zijn de motor van het leven in Damme. Ze brengen mensen samen rond een gezamenlijke interesse of passie. De leuze van onze stad is tijd voor ontmoeting, ontdekking en ontplooiing, het spreekt voor zich dat onze verenigingen daarin een belangrijke rol spelen. Daarvoor zijn we hen erg dankbaar”, vertelt de burgemeester. Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger bedankt het stadsbestuur naast haar verenigingen ook al haar vrijwilligers. Er zijn bij het stadsbestuur een 100-tal vrijwilligers actief, zoals bijvoorbeeld in de Cultuurfabriek, de speelpleinwerking, Digipunten, ondersteuning bij tijdelijke tentoonstellingen en nog zoveel meer. Het stadsbestuur overhandigt elk van hen nog een bedankingsgeschenk.

Ook vrijwilligers WZC De STEK en Sociaal Huis

Niet enkel de verenigingen worden rond deze tijd in Damme in de bloemetjes gezet. Ook de vrijwilligers die helpen in het Woonzorgcentrum De STEK en het Sociaal Huis worden op 7 maart in de watten gelegd met de jaarlijkse bedankingssouper. Zo’n 70 vrijwilligers helpen in het woonzorgcentrum onder andere met het verzorgen van wandelingen, andere uitstappen plannen, de cafetaria openhouden. Vanuit het Sociaal Huis worden de vrijwilligers van De Ruilboetiek en de Minder Mobielen Centrale uitgenodigd en bedankt op het evenement.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.