Home > Damien Platteau uit Wervik tweede keer op rij Vlaams Rummikub Kampioen. Wim Muyllaert uit Oostende derde.

Damien Platteau uit Wervik tweede keer op rij Vlaams Rummikub Kampioen. Wim Muyllaert uit Oostende derde.

Geschreven op 29 oktober 2019 om 13:03 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag vond de spannende finale plaats van het Vlaams Rummikub kampioenschap in het sfeervolle Wijnegem Shopping, een hoogdag voor Rummikub minnend Vlaanderen! De organisatoren van het Vlaams Rummikub Kampioenschap 2019 werden dit jaar overspoeld met maar liefst 500 inschrijvingen waardoor een heuse wachtlijst opgesteld moest worden… Niet alleen het aantal kandidaten lag hoog, ook de diversiteit was opvallend (mannen en vrouwen door elkaar, de jongste uit 2011, de oudste uit 1932, afkomstig uit heel Vlaanderen…!) wat nog maar eens bewijst dat ondanks de sterk gedigitaliseerde wereld waarin we leven, Rummikub een ijzersterk spel blijft dat niet weg te denken is uit spelend Vlaanderen. De kandidaten mochten zich vanaf kwart voor tien aanmelden en om 11u startte de eerste spelgronde. Ronde na ronde steeg de spanning en om 15u mochten de aanwezige ex kampioenen zich meten in een adembenemende “battle of the champions”. Dit Vlaams Rummikub Kampioenschap was over de hele lijn een topeditie en er werd veel nieuw talent ontdekt in de Rummikub community, zowel bij jonge als bij oudere kandidaten.

De vier besten uit groep 1:
• Marijke Arnouts uit Kampenhout
• Claudia Oste uit Merksem
• Damien Platteau uit Wervik
• Rob Van den Ackerveken uit Baarle Hertog
speelden tegen de vier besten van groep 2:
• Jasper Beersemans uit Grobbendonk – (de enige die in de twee spelrondes 6 spellen had gewonnen!)
• Kris Hardies uit Antwerpen
• Agnes Berton uit Zemst met haar 87 lentes de oudste deelneemster!!!
• Wim Muyllaert uit Oostende

Elk hebben ze een spel gewonnen, behalve Damien Platteau die er 2 won en dus voor de tweede keer op rij Vlaams Rummikub kampioen is. Damien werd in 2016 reeds Vlaams kampioen, waarna hij zich in 2018 kroonde tot Belgisch kampioen. In die rol nam hij dat jaar ook deel aan het Wereldkampioenschap Rummikub in Israël. Rob Van den Ackerveken uit Baarle Hertog werd tweede en Wim Muyllaert uit Oostende derde. De 5 besten van groep 1 en de 5 besten van groep 2, met andere woorden de 10 beste spelers van het Vlaams Rummikub kampioenschap, nemen het in 2021 op tegen de 10 beste spelers van het Waals Rummikub kampioenschap 2020.

Belangrijk om te onderstrepen is de goede samenwerking met Wijnegem Shopping (dat al eerder gastheer was voor het Rummikub Kampioenschap…). De organisatie kreeg dit jaar ook The Hub ter beschikking waar de mensen die niet deelnamen aan het kampioenschap zaterdag de hele dag Rummikub konden spelen en ook konden kennismaken met de andere spellen van Goliath. Hoe populair het Rummikub spel is dat geproduceerd wordt door speelgoedfabrikant Goliath, mag blijken uit het feit dat de enthousiaste en speelgrage Rummikub community steeds verder groeit want als je het een keer gespeeld hebt, ben je verkocht!

Het leukste spel ter wereld!
Rummikub is een van de populairste spellen dat overal ter wereld gespeeld wordt. Meer dan 50 miljoen exemplaren van het spel gingen intussen over de toonbank. Het is ook het spel dat het vaakst in gezins-, vriendenclub of familieverband gespeeld wordt, kortom: Rummikub brings people together! Hoe werkt het? Het combineert strategisch inzicht met een portie geluk (het kans element wordt op twintig à dertig procent geschat…), waardoor de spanning tussen de spelers gaandeweg opgebouwd wordt. Het spel bestaat uit 104 spelstenen plus twee jokers. De stenen zijn opgedeeld in vier reeksen met verschillende kleuren en de spelers beschikken elk over een rekje om de stenen te rangschikken. Het spel wordt met maximaal vier spelers gespeeld en het doel van het spel is om combinaties van opeenvolgende cijfers in dezelfde kleur of van dezelfde cijfers in verschillende kleuren af te leggen. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden: door middel van een tijdklok wordt het een spel voor snelle, strategische denkers.
Om nu al naar uit te kijken: in 2020 vindt het Waals Kampioenschap plaats en in 2021 worden opnieuw het Belgisch én het Wereldkampioenschap georganiseerd.

Voor meer informatie Goliath, www.goliathgames.be

2 reacties

Herman DeLangee
Geschreven op 2020-11-07 10:24:34
Waar en wanneer gaat het volgende kampioenschap door? Kan iedereen meedoen? Hoe zich inschrijven?
Anita Van Eester
Geschreven op 2019-10-29 16:48:02
Proficiat aan de winnaars ! 👏 Ik ben voor de eerste keer eens gaan kijken ! Rummikub is en blijft inderdaad een leuk spel. 👍 Ik speel het ook héél regelmatig met vrienden en familie, zelfs mijn mama (91jaar) speelt het nog graag. Ik kijk al uit naar 2021, dan doe ik ook mee ... 😃

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.