Home > Dameskoor Zimra uit Izegem zingt de sterren van de hemel met ‘Fly me to the Moon’

Dameskoor Zimra uit Izegem zingt de sterren van de hemel met ‘Fly me to the Moon’

Geschreven op 9 november 2022 om 09:24 door Mario De Wilde

Met heel veel enthousiasme brengen we jullie graag op de hoogte van ons volgende project, Fly me to the Moon.
Naar tweejaarlijkse gewoonte organiseert Dameskoor Zimra een meerkorenproject. Na Koren zonder Kaf en Trifolium staat nu ‘FLY me to the Moon’ op het programma. Deze keer trekken we resoluut de kaart van de popmuziek. Opnieuw iets anders voor dameskoor Zimra. Met popkoor Voices uit Kortrijk en vocaal ensemble Chapeau uit Wevelgem zijn we in zeer goed gezelschap in dit genre.

Vocaal ensemble Chapeau
Wie vocaal Chapeau zegt, zegt muzikale diversiteit ! Dat is vaak het sterke en verrassende punt van de groep.
De muziekstijl die Chapeau brengt, is dan ook niet in één woord te vatten, maar laat ons zeggen dat er voornamelijk gefocust wordt op hedendaagse klassieke muziek. Het ene moment zal dit swingend zijn, het andere moment ingetogen, maar bovenal steeds weer verrassend. Het ensemble staat onder leiding van Benedikt Seynhaeve en werkt graag met dameskoor Zimra samen in Fly me to the Moon.

Popkoor Voices
Popkoor Voices werd opgericht in 2015 en is sindsdien een gevestigde waarde in het verenigingsleven in Kortrijk. Voices is een groep jonge vrienden die elkaar gevonden hebben in de liefde voor muziek. Ze brengen meerstemmige versies van liedjes van vroeger en nu. Hierbij gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg: pop, rock, jazz, dance, hiphop, klassiek, metal, gospel, filmmuziek … Alles is mogelijk, zolang ze er zich mee amuseren!
Sinds oktober 2018 staat het koor onder het muzikaal toezicht van Bram Verstraete.
De voorbije jaren werd er al meegewerkt aan enkele mooie projecten en concerten. Met veel goesting vliegen ze dan ook mee in ‘Fly me tot he Moon’!

Dameskoor Zimra
Organiserend dameskoor Zimra is van geen kleintje vervaart. Al tal van de meest uiteenlopende muziekgenres zijn al de revue gepasseerd in onze verschillende concerten. Sinds september 2019 staat dameskoor Zimra onder leiding van Diederik Glorieux. In 2020 creëerden we voor het Wilde Westen Kortrijk de compositie ‘Colors’ van Wim Henderickx die meermaals te horen was op de radio. Het jaar erop werkten wij mee aan het galaconcert van “The World Choir Games” en voor eigen publiek concerteerden we met een kerstprogramma. Dit voorjaar nog betoverden we ons publiek met ‘Zimra Chante’ met uitsluitend Franse Chansons.

De naam Zimra staat voor ‘verheerlijkende melodie’ En de naam dekt volledig de lading: we vinden het heerlijk om samen muziek te maken en u daarvan te laten meegenieten. Het is dan ook niet vreemd dat we in dit concert in dialoog treden met 2 gastkoren. De zangers krijgen de kans om zowel alléén met het eigen koor in de schijnwerpers te staan, als met de hele groep -de drie koren- samen te musiceren. Voor de keuze van de werken werden songs uit de jaren ‘60 en ’70 geselecteerd, zowel Nederlandstalige, Franstalige als Engelstalige.

Gelegenheidscombo
Ook dit keer worden we weer voortreffelijk begeleid! Aan de piano terug de vertrouwde virtuositeit van huispianist Pieter Tieghem, op de contrabas de heerlijke warme tonen van Anneleen Boehme. Beiden zijn geboren en getogen in Izegem en zetten hun eerste muzikale stappen in Art’Iz. Fijn om Izegemse talentvolle muzikanten te hebben die dit project willen mee ondersteunen. Het combo wordt ritmisch in de pas gehouden en opgevrolijkt op de drum door Simon Decraene.

19/11/2022 – 20u kerk H. Familie
Zin om met ons mee te vliegen naar de maan en te spelen tussen de sterren? Pin dan alvast zaterdag 19 november 2022 om 20.00 in jullie agenda! We verwelkomen jullie graag in de H. Familiekerk op de Bosmolens in Izegem.

Kaarten kan je verkrijgen via www.zimra.be of bij de leden van de deelnemende koren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.