Home > Dames Avanti Brugge nemen de maat van BC Lier in de Beker van Vlaanderen

Dames Avanti Brugge nemen de maat van BC Lier in de Beker van Vlaanderen

Geschreven op 12 september 2021 om 19:25 door Geert Demuynck

In poule D van de Beker van Vlaanderen bezet Dames Avanti nu de tweede plaats in hun poule na een overtuigende zege tegen BC Lier. De bezoekers vatten de match aan met een voorgift van vijf punten en het duurde aardig lang vooraleer Avanti deze had weggewerkt. Pas in het tweede quarter kon de thuisploeg het verschil maken. Avanti speelde plots een pak snediger en post Eline Verbeest vond plots de korf gemakkelijker. De Lierenaars hadden duidelijk op hun adem getrapt. Rust werd bereikt met een 33-27 op de bordjes.
In de tweede helft bleeft Lier aanklampen en Avanti kon niet onmiddelijk de kloof uitdiepen. Dit lukte pas in het laatste quarter. Toen zette Avanti een 28-2 neer en kwam de zegen nooit meer in gevaar. Opmerkelijk ook bij deze dames, die nog niet op hun sterkst presteren door enkele afwezigen, was dat iedereen speelminuten kreeg en dat iedereen ook een score achter zijn naam kreeg. Volgende week trekt Avanti naar Spurs Kortrijk voor hun laatste bekerduel.

Score : Phyline Van De Bruaene 7, Julie De Bel 4, Nore Struyve 18, Lena Vanhauter 4, Maité Compernolle 10, Nele Raspoet 4, Valerie Boydens 10, Eline Verbeest 20.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.