Home > Dagboek van Stephane Kolijn (de Brugse Beer) op Handelsmissie in China: dag-2

Dagboek van Stephane Kolijn (de Brugse Beer) op Handelsmissie in China: dag-2

Geschreven op 17 november 2019 om 17:08 door Mario De Wilde

Deze week volgen we Bruggeling Stephane Kolijn (Brouwerij De Brugse Beer) tijdens zijn reis door China. Het gaat om de grootste handelsmissie ooit in de Belgische geschiedenis en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Beijing: “Een handelsmissie kent een rustige en gemoedelijke start. 500 bedrijven samen is een hele get together. Van alle dagen van de missie is dit één van de rustigste. Het uitreiken van badges, kennismaken met collega’s en de officiële welkomst speeches van de Belgische ambassade en de afgevaardigden van FIT en AWEX. Ook de prinses is hierbij aanwezig. Gevolgd door een officiële welkomst receptie. Dus hebben we dit gedeelte maar even overgeslagen op de receptie na… Misschien niet helemaal zoals het hoort maar er deed zich een uitgelezen kans voor om een ‘niet-zo-kleine’ Chinese importeur te spreken in een informele sfeer. Dus ipv het officiële handelsgedeelte zijn we maar direct overgegaan tot het werkelijke handelsgedeelte. Een Bierlaunch in hartje Beijing, georganiseerd door de importeur en het bier Val Dieu. Een get together van Chinese caféhouders en social media gurus. Helemaal anders dan men zich zou voorstellen. Stukjes uiteenzetting over het bier worden afgewisseld met werkelijke beer-games. Salamanderen van 10% bier om ter rapst met als prijs een 3 liter fles Belgisch bier. Men kan wel raden wat het leukste gedeelte was. Én een belangrijke side-fact, het bier wordt niet gekoeld geserveerd. Toch speciaal om Belgisch bier waar we zo trots op zijn zo mishandeld te zien worden bij het schenken. Beeld u even in, een vers getapt pintje dat een uurke in de zon heeft gestaan, dat overgegoten wordt in een wijnglas en dan aangeboden wordt als het meest kwaliteitsvolle bier ter wereld. Ik stond versteld. Als de Brugse Beer hier ooit op de markt komt gaan we toch wel even zorgen voor een strikte cursus bier schenken want op die manier hoeft het voor mij niet. Wij zijn toch terecht fier op ons bier. Of niet soms? Morgen gaat het dan werkelijk van start met een hele dag gevuld met gesprekken, meetings en bezoeken aan geïnteresseerde partijen. Het échte werk dus!

Foto van links naar rechts. Robin Vanhove (Brouwerij De Block) , Stephane Kolijn (Brugse Beer) en vader Johannes Kolijn (Brugse Beer)

1 reactie

Christine Van Canneyt
Geschreven op 2019-11-18 11:02:24
Wat een knappe delegatie uit Brugge. Succes en ik zie al uit naar het vervolg.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.