Home > Dag van de Jeugdbeweging helemaal terug in Kortrijk vanmorgen met groot ontbijt en avondfuif

Dag van de Jeugdbeweging helemaal terug in Kortrijk vanmorgen met groot ontbijt en avondfuif

Geschreven op 21 oktober 2022 om 08:38 door Mario De Wilde

De Dag van de jeugdbeweging is na een aantal moeilijke jaren helemaal terug van weggeweest. Samen met de meer dan 3.000 leden en 500 leiding uit de Kortrijkse jeugdverenigingen werd deze ochtend opnieuw een groot ontbijt met veel animatie voorzien. Het ontbijt ging tussen 6u en 8u door op de Grote Markt in Kortrijk. Vanavond wordt de dag feestelijk afgesloten met de Nacht van de Jeugdbeweging in evenementenhal Depart. Een speciaal opgerichte werkgroep zet de hele dag de kracht van de jeugdbewegingen in de kijker. Een mooie samenwerking tussen verschillende Kortrijkse jeugdverenigingen met ondersteuning van JC Tranzit.

Dag van de Jeugdbeweging is het ultieme moment om het grote belang van jeugdwerk in de kijker te zetten. Het kan voor jonge geïnteresseerden een eerste kennismaking zijn met hun toekomstige vrienden. Alle leden van jeugdbewegingen die hun uniform aantrekken worden getrakteerd op een lekker ontbijt. Daarnaast is er heel wat animatie voorzien: KV Kortrijk is aanwezig met een stand waar je gratis tickets kan scoren, medialab Quindo en jeugdwerkorganisatie Joetz laten de aanwezigen kennismaken met hun werkingen en bij Oscarcrew vzw worden kunstige airbrush-tatoeages geplaatst.

Aan de Dag van de jeugdbeweging wordt ’s avonds een vervolg gebreid met een feest in evenementenhal Depart, georganiseerd door Chiro Knipoog en Jeugdhuis ’t Peeceetje. “We bedanken de jeugdbewegingen voor hun inzet om elke week onze kinderen en jongeren een aangename vrije tijd te bezorgen. Kortrijk telt een 30-tal jeugdbewegingen. Zij zijn met hun meer dan 3.000 leden en bijna 500 leiding erg talrijk en zijn zo erg belangrijk voor veel gezinnen met kinderen en jongeren in de stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

De stad levert heel wat inspanningen om het Kortrijks jeugdwerk te ondersteunen. Zo biedt de stad fuifondersteuning (Safe Party Zone, fuifbuddy, opleidingen), logistieke ondersteuning, kadervorming, werkingssubsidies, kamptoelages, nieuwe en vernieuwde jeugdlokalen, 80% van de energiefactuur, …

Veilig naar school
Alle cafés gelegen binnen de R36 – met aanvulling van jeugdhuis Reflex en café ’t Kanon in de Doorniksesteenweg – blijven op vrijdag 21 oktober gesloten tussen 4 uur en 9u ’s morgens. Ook alle nachtwinkels op het hele grondgebied van Kortrijk sluiten die ochtend om 4 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.