Home > Daar was-ie weer: de Belcanto Classic in Westouter en de winnaar kreeg niets

Daar was-ie weer: de Belcanto Classic in Westouter en de winnaar kreeg niets

Geschreven op 29 augustus 2023 om 08:41 door Mario De Wilde

Gisteravond was er in Westouter de wielerwedstrijd met een hoek af. De best geklede coureur, die met de mooiste benen en de grootste pechvogel konden er prijzen winnen en er stonden flink wat ex-renners en B.V’s aan de start. Onze medewerker vermomde zich als een journalist annex fotograaf en bracht volgende beelden mee. Wat in 1995 begon als een weddenschap tussen Guido Belcanto, Frank Verdru en enkele Westouterse tooghangers is ondertussen uitgegroeid tot één van de mooiste koersevenementen dat ons landje rijk is. De Belcanto Classic is een koers om te beminnen, niet om te winnen! Zeven rondes van 8,2 kilometer met als scherprechter “de Sulferberg”. Koerssfeer in combinatie met straattheater, muziek en joelende enthousiaste toeschouwers! Elke deelnemer kan bevestigen dat een deelname steevast voor kippenvelmomenten zorgt!

De Belcanto Classic hecht groot belang aan het ludieke karakter van de koers en daarom maakt het niet uit wie als eerste over de streep komt! Vandaar onze leuze “een koers om te beminnen, niet om te winnen”. Enkel de winnaars van de ludieke categorieën zoals oa. de grootse zweter, de meest sexy renner, de meest strijdbare vrouw, de dikste bierbuik, … worden na de koers op het hoogste schavotje geroepen.

Naast Guido Belcanto staan er elk jaar enkele BF’s (Bekende Fietsers) aan de start. Namen als Helmut Lotti, Karl Vannieuwkerke, Selah Sue, Lieven Scheire, Rob Vanoudenhoven, Filip Meirhaeghe, Rick De Leeuw, Jan Hautekiet, Johan Musseeuw, Guy Swinnen, Jens Keukeleire, Nico Mattan, Koen Buysse, Zou Zou Ben Chikha en Wannes Capelle stonden al eerder aan de start.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.