Home > Daar komen de schutters. Team politiezone Westkust wint 8ste editie schutterstreffen Franco-Belge

Daar komen de schutters. Team politiezone Westkust wint 8ste editie schutterstreffen Franco-Belge

Geschreven op 26 oktober 2022 om 08:29 door Mario De Wilde

Gisteren vond opnieuw het schutterstreffen Franco-Belge plaats. Er namen tien ploegen deel aan het schiettornooi: Politiezone Westkust, Port de Dunkerque, Police Nationale, Gendarmerie Nationale, Police Municipale en 5 VIP-ploegen. De ploeg van Politie Westkust nam de trofee mee naar huis.

Er werden drie schietproeven georganiseerd en er werd met twee verschillende wapens gevuurd. Zo kregen de deelnemers de gelegenheid om met een meer onbekend wapen te vuren. Tegelijkertijd is de schietproef een training tussen de verscheidene politiediensten die al jarenlang nauw samenwerken.

De ploegen konden maximaal 1.000 punten behalen. De ploeg van Politiezone Westkust won deze editie met een totaal van 748 punten. De ploeg bestond uit Dimitri Vandepoele, Cedric Rosseel, Joachim Coopman en Jelle Decorte. Op de tweede plaats kwam de ploeg mandatarissen met 719 punten, gevolgd door Gendarmerie Nationale met 642 punten. Vierde werd het VVIP-Team (580 punten) onder leiding van korpschef Nicholas Paelinck, gevolgd door Police Municipale (524 punten), Police Nationale (512 punten), VIP-team (491 punten), Jagers (486 punten) en Port de Dunkerque (432 punten). Het Team Ladies eindigde als laatste met 352 punten.

Individueel was de eerste plaats voor Dimitri Vandepoele (220 punten) van PZ Westkust. Hij haalde het voor Joachim Coopman (204 punten) van PZ Westkust en Arnaud Migliorini (201 punten) van de mandatarissen. Het tornooi vond plaats in de schietstand van de Nieuwpoortse Wapensportkring. De Westkust Shooting Club zorgde voor de logistieke ondersteuning.
Foto: PZ Westkust

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.