Home > Daan Van Sintmaartensdijk wint sterk bezette Panne Beach Endurance, Grace Verbeke scoort 3 op een rij!

Daan Van Sintmaartensdijk wint sterk bezette Panne Beach Endurance, Grace Verbeke scoort 3 op een rij!

Geschreven op 23 november 2021 om 16:52 door Mario De Wilde

Met een jaar vertraging werd nu eindelijk het startschot gegeven van de 25ste editie van de Panne Beach Endurance. Het was vooraf al duidelijk te merken dat deze jubileum-editie heel wat spektakel zou opleveren. Met zo goed als alle grote namen uit het strandrace-circuit, aangevuld met profs zoals Yves Lampaert, Tim Declercq, Jens Keukeleire en Timothy Dupont, stond een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Het peloton vertrok dan ook aan een snoeihard tempo richting Frankrijk, waardoor er nog voor het eerste keerpunt al een selecte kopgroep was ontstaan. Wie niet mee was, kon een top 10-plaats dan al vergeten. Het tempo bleef verschroeiend en de kopgroep dunde uit tot een elitegroep van 6 met daarin onder andere oud-winnaar Imming, Ockeloen en Lampaert. Net voor het ingaan van de laatste 500 meter konden ook Declercq, Zonneveld en Europees kampioen Slik nog aansluiten.

Negen kanshebbers op de zege, tot een beresterke Dejaegher een ultieme versnelling uit de benen schudde. Enkel Van Sintmaartensdijk kon volgen, ging op en over Dejaegher, en behaalde zo zijn eerste overwinning op het strand van De Panne.
Ook bij de dames een enorm sterke bezetting. Grace Verbeke bleek echter oppermachtig en bleef het Nederlandse duo Kessler (3e ) en Neefjes (2e ) voor. Met deze 3e zege op rij, de 5e in totaal, kunnen we haar stilaan beschouwen als een legende! Thijs Zonneveld en Mady Rollandt wonnen met grote voorsprong bij respectievelijk de masters en de junioren. Zonneveld behield zelfs tot het einde zicht op de overwinning bij de elite, maar moet zich uiteindelijk tevreden stellen met een sterke 8e plaats!
Uitslag 25 ste Panne Beach Endurance
1 VAN SINTMAARTENSDIJK Daan NLD 1:35:03
2 DEJAEGHER Jasper BEL +0:04
3 LAMPAERT Yves BEL +0:06
4 IMMING Bram NLD +0:07
5 LEROUX Samuel FRA +0:08
M ZONNEVELD Thijs NLD 1:35:15
J ROELANDT Mady FRA 1:46:43
D VERBEKE Grace
Foto © gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.