Home > Cyclocrossparcours, dat een permanent trainingsparcours wordt, in Veurne officieel voorgesteld

Cyclocrossparcours, dat een permanent trainingsparcours wordt, in Veurne officieel voorgesteld

Geschreven op 30 januari 2023 om 10:35 door Mario De Wilde

Veilig voor jonge renners, altijd bereikbaar en uitstekend om de techniek van het veldrijden onder de knie te krijgen. Stad Veurne is op alle vlakken de bakermat van het wielrennen. Hier werd de koers in 1869 geboren met de allereerste interstedelijke wedstrijd ooit. Sinds enkele jaren kunnen jonge renners onder deskundige begeleiding in onze stad op een afgesloten parcours in een peloton leren fietsen. Een unicum trouwens in ons land! En nu wordt er een extra stapje gezet met een permanent cyclocrossparcours van 900 meter, waar er altijd kan worden getraind. Een zandbak, een wasbord, balkjes … Alles is aanwezig om de techniek van het crossen in alle veiligheid aan te leren. Ouders kunnen hier met een gerust gemoed hun kinderen laten trainen. Het cyclocrossparcours is helemaal afgesloten en kruist geen straten.

De eigen Technische Dienst zorgde voor de aanleg van het parcours, in samenwerking met externe partners. De grondwerken, zoals de aanleg van de zandbak of het plaatsen van het wasbord is uitbesteed. Het plaatsen van palen en touwen, het verharden van oversteken gebeurde door onze eigen mensen. De Technische Dienst staat ook in voor het onderhoud.

Het parcours is afgelopen zaterdag officieel ingehuldigd. Pedro Coutteau reed er samen met zijn renners van Jeugd Cyclingteam Veurne de eerste rondjes. Deze kersverse wielerploeg zal van dit parcours een vaste trainingsstek maken. Ook Geert Barbry, voorzitter van Cycling West-Vlaanderen was aanwezig en hij prees de voortrekkersrol van Stad Veurne om het mogelijk te maken dat renners veilig kunnen trainen. De aanleg van dit permanente cyclocrossparcours kost 7000 euro. Je vindt de bewegende beelden via deze link. Pascal Sticker, schepen van Sport: “Met deze realisatie wordt nu ook het veldrijden toegevoegd aan het palet van te beoefenen sporten in ons sportpark.”

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.