Home > Moat uit Zedelgem was de ‘Keuze van de bezoeker’ tijdens Brugs Bierfestival

Moat uit Zedelgem was de ‘Keuze van de bezoeker’ tijdens Brugs Bierfestival

Geschreven op 1 november 2022 om 08:29 door Mario De Wilde

Tijdens het voorbije Brugs Bierfestival mochten de bezoekers opnieuw een stem uitbrengen op hun favoriete biertje. Gisteravond reikte het bestuur van BABvzw.be de prijs uit aan Moat uit Zedelgem, gekroond tot de ‘Keuze Van De Bezoeker’ van het Brugse Bierfestival 2022. Het Brugse Bierfestival ligt al een tijdje achter ons. Het was hoog tijd dus om de laureaten en winnaar van de felbegeerde trofee “De Keuze Van De Bezoeker” uit te reiken. Dit vond plaats op maandag 31/10 om 20 uur in Het Bierpaleis, Katelijnestraat 25 te Brugge.

De drie laureaten, in analfabetische volgorde, waren:

Cuvee De Meester van brouwerij De Meester uit Lendelede.
Knockin’ On Heavens Door van Bambrass uit Zwevegem.
Moat van de gelijknaminge bierfirma uit Zedelgem.

Brouwerij De Meester

Een grote passie voor bier en een gedrevenheid om mooie en kwalitatieve bieren te brouwen is wat Brouwerij De Meester helemaal typeert. We kiezen bewust voor natuurlijke grondstoffen en gebruiken geen kleurpigmenten, schuimverbeteraars of kunstmatige smaakmakers. Het past helemaal in de filosofie van de brouwerij om met de grootste zorg en op een authentieke wijze artisanale bieren te creëeren. In het gamma kan je van heerlijke blonde bieren tot de verfijnde zure of krachtige houtgerijpte parels terugvinden. Alle (23) bieren worden “in huis” ontwikkeld, gebrouwen en gebotteld.

Het verhaal begon tijdens een wijncursus, die de moaten samen volgden te Brugge. Ze leerden veel bij en proefden héél veel soorten wijn, maar toch misten ze iets… maar wat? Plezier en beleving?
Bier? Een idee dat al snel vorm kreeg en leidde tot het brouwen, proeven, finetunen en releasen van hun bekende blonde biertje, de MOAT! Jamie – de brouwer onder de moaten – sloeg samen met Fréderic, Steven en Niky, de handen in elkaar. Ze gingen voor een kwaliteitsrecept.  Na vele proefbrouwsels werd de smaalvolle en frisse, blonde MOAT van 6 graden geboren.

Half april ging de veertiende editie van het bierfestival door in het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in hartje Brugge. 175 vrijwilligers werkten mee aan deze editie, in het nieuwe BMCC. 80 brouwerijen/bierfirma’s waren vertegenwoordigd. Zij brachten +/- 550 te proeven bieren mee naar de nieuwe locatie op het Beursplein.

 

 

1 reactie

kurt depaepe
Geschreven op 2022-11-02 11:39:41
de winnaar was niet cuvee de meester maar wel Moat van de gelijknamige brouwerij te Zedelgem 2° prijs was voor Brambrass 3° prijs was voor brouwerij de Meester met Cuvée De Meester. wil even rechtzetten aub.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.