Home > Curieus West-Vlaanderen onder stroom: nieuw bestuur en kersverse voorzitter

Curieus West-Vlaanderen onder stroom: nieuw bestuur en kersverse voorzitter

Geschreven op 30 januari 2019 om 01:38 door Mario De Wilde

Curieus West-Vlaanderen heeft een nieuw bestuur en is er klaar voor om ook in 2019 en de volgende jaren in West-Vlaanderen mensen de ruimte te geven om elkaar te ontmoeten en initiatieven te versterken die dat reeds doen. Kersvers voorzitter Aaron Ooms is enthousiast: “We gaan West-Vlaanderen nog dat stukje mooier maken. Zo werken we verder aan het Belbos, steunen we goede doelen met onze empty shops en willen we volop lokale helden inspireren.”

“Curieus is een progressieve culturele inspiratiefabriek die actief meebouwt aan een solidaire samenleving,” legt coördinator Peter Desnerck uit. “We zijn op vandaag een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs, lokale helden zeg maar, die onze waarden uitdragen. We inspireren deze lokale helden met geëngageerde projecten die cruciale thema’s op de agenda zetten: gelijkheid, duurzaamheid en solidariteit.”
“Ik ben bijzonder blij dat ik als voorzitter samen met de raad van bestuur en het team onze waarden kan vertalen in verfrissende projecten met een hoek af. Soms met kleine ingrepen, op andere momenten met ambitieuze evenementen maar steeds positief,” zegt Aaron Ooms uit Oostende. “Het Belbos, waarbij we 10.000 bomen willen planten in onze provincie door oude gsm’s te recycleren is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook de ‘Empty Shop’ waarbij we 2e hands kledij inzamelen en verkopen voor een goed doel is een absoluut succesverhaal. Die projecten gaan we absoluut verder uitbouwen, en tegelijk willen we komen met nieuwe verhalen. Want mensen samenbrengen, samenwerken over grenzen heen, inspireren en delen, het zijn absolute fundamenten van een gezonde en positieve samenleving.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.