Home > Curieus organiseert tentoonstelling OP-EX-PO in de Vuurtorenwijk Oostende en is op zoek naar talenten

Curieus organiseert tentoonstelling OP-EX-PO in de Vuurtorenwijk Oostende en is op zoek naar talenten

Geschreven op 21 september 2022 om 15:54 door Mario De Wilde

Heel wat mensen zijn creatief bezig, ze volgen een opleiding in de kunst academie, via avond onderwijs of zoeken zelf hun weg. Beeldjes, tekeningen en andere beeldende werken krijgen zo vorm. De meeste creatieve werken blijven echter in de achterkamer staan en krijgen per uitzondering eens bezoek van familie of vrienden. Curieus wil mensen uitnodigen om deel te nemen aan een groepstentoonstelling en zo hun kunst aan de buurt te exposeren. Een tentoonstelling die open staat voor iedereen zonder beperking qua techniek en thema.

“We staan open voor zowel echte beginners als voor de gevorderde kunstenaar.”, zegt Peter Desnerck van Curieus, “Door in groep tentoon te stellen bereiken we een groter publiek en kunnen we de kosten miniem houden.”. De tentoonstelling OP-EX-PO gaat door in zaal Vuurtoren en heeft een extensie in O.666. De beide locaties worden verbonden door kunst bij de plaatselijke handelaars, naast het kunstwerk zal je ook kunnen luisteren naar de kunstenaar die vertelt over het werk waar voor je staat. Zo zal er onder andere werk met uitleg te zien zijn van JookDoodle, GrietGriet, Sam Duysan, … in de etalages van Deco Rosseel in de Moreauxlaan, Café ’t Verschil, Artois Plastics, Electro Vansevenant en tal van andere plaatselijke handelaars.

“Het is leuk om eens in eigen wijk te kunnen exposeren en ontdekken we zo andere kunstenaars uit de omgeving.” Vertelt Veronique De Waegeneire die alvast enthousiast is om deel te nemen met haar tekeningen. De deelnemers betalen 10 euro om hun werken te exposeren, de toegang voor de bezoekers is gratis. Wie wenst deel te nemen aan de tentoonstelling kan terecht op www.peterdesnerck.be, inschrijven kan tot 2 oktober. De expo bezoeken kan op zaterdag en zondag 15 en 16 oktober. Meer info is ook te vinden via de facebookpagina van Curieus Oostende: https://www.facebook.com/CurieusOostende

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.