Home > Curatoren moeten zich buigen wat er deze zomer met het oude zwembad in Oostende gebeurt

Curatoren moeten zich buigen wat er deze zomer met het oude zwembad in Oostende gebeurt

Geschreven op 28 maart 2024 om 06:46 door Mario De Wilde

Het oude zwembad in de Koninginnelaan is intussen afgebroken. Het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende lanceerde nu, op vraag van Stad Oostende, en in samenwerking met het Stadsatelier Oostende een curatorenopdracht om de site tijdelijk te herbestemmen. Tegen de zomer zouden er al nieuwe activiteiten op de site kunnen doorgaan.

De sloopwerken van het oude zwembad in de Koninginnelaan zijn begin 2024 voltooid. De Stad nam eerder al de beslissing om de zwembadsite als een open ruimte in te richten. In afwachting van een concrete eindbestemming en inrichtingsplan, lanceert het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende in nauwe samenwerking met het Stadsatelier Oostende een curatorenopdracht om via een actiegerichte aanpak een tijdelijke andere bestemming voor de site op te zetten.

In de loop van mei valt de beslissing over de aanstelling van een curatorenteam, waarna dat multidisciplinair team vanaf deze zomer tot de zomer van 2025 voor een tijdelijke invulling met allerhande activiteiten op de site zal zorgen. Zij zullen er eveneens over waken dat alle kansen van het terrein benut worden zonder bijkomende hinder en met respect voor de omgeving. Momenteel werd het terrein van de site al ingezaaid zodat er een mooie groene open ruimte wordt gecreëerd. Tegen de zomer wordt ook de droom van León, een gazon vol zonnebloemen aan het oude zwembad, in het kader van het project ‘Dromen van Oostende’ in vervulling gebracht op het terrein. Het zaaien zal plaatsvinden in april om dan hopelijk in augustus de zonnebloemen over 2.000m² te zien bloeien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.