Home > Cup Concept uit Gistel is klaar om herbruikbare bekers te leveren én te wassen

Cup Concept uit Gistel is klaar om herbruikbare bekers te leveren én te wassen

Geschreven op 6 juni 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

Opvallend veel organisatoren van evenementen vrezen dat ze hun publiek geen alternatief voor wegwerpbekers kunnen aanbieden hebben daarom gevraagd aan minister Zuhal Demir gevraagd om een uitzondering op de wet die op 15 juni van kracht wordt. Nochtans staat Cup Concept Belgium klaar om overal herbruikbare bekers te voorzien. Vanaf 15 juni 2023 is het voor organisatoren verboden om dranken te serveren in wegwerpbekers. Toch zullen er heel wat evenementen en festivals zijn waar ze wel nog gebruikt worden omdat organisatoren een uitzondering hebben aangevraagd bij minister Zuhal Demir.

De grootste redenen om die uitzonderingen aan te vragen? Te weinig herbruikbare bekers, geen capaciteit om de bekers op te slaan en geen mogelijkheden om de herbruikbare bekers veilig en hygiënisch genoeg te reinigen. Laten dat nu net de punten zijn waar het Gistelse bedrijf Cup Concept Belgium sterk in is.

Geen extra last
“Voor organisatoren is het belangrijk dat herbruikbare bekers geen extra werklast meebrengen, dat ze fier kunnen zijn op jullie herbruikbare bekers en dat ze positief bijdragen aan het imago van de organisatie of het event”, zegt Stijn De Meulemeester, bedrijfsleider van Cup Concept Belgium. “Naar die vraag hebben we geluisterd.”

Bekers, reiniging en stockage
Bij Cup Concept Belgium kunnen bedrijven en organisatoren van evenementen terecht voor de aankoop of huur van herbruikbare bekers, het industrieel reinigen van de bekers zodat de organisatie voldoet aan de strengste hygiënische normen- opslag & voorraadbeheer en geen extra plaats moeten voorzien. Cup Concept Belgium voorziet eigen logistiek met stockagemogelijkheden en diensten ter plaatse.

Herbruikbare bekers wel al een succes
Bij Cup Concept kan men kwalitatieve herbruikbare bekers huren vanaf 2.000 stuks. De bekers worden binnen de 48u na gebruik opgehaald zodat bacteriën geen kans krijgen. Op de agenda staan onder meer de Bierfeesten in Oudenaarde, Feest in ’t Park in Brugge, Rock for Specials in Evergem, Kevin De Bruyne Cup in Drongen, tal van gemeentelijke events en de Vlasmarkt, Trefpunt en het Baudelopark op de Gentse Feesten.

Nieuwe wasstraat
“We hebben geïnvesteerd in een nieuwe wasstraat als aanvullende oplossing om te kunnen voldoen aan de vraag naar de huur en reiniging van herbruikbare bekers”, aldus Stijn De Meulemeester: “Met deze investering versterken we onze troeven: topkwaliteit en gebruiksgemak onder de herbruikbare bekers, die men bovendien meer dan 100 keer kan wassen, een volledige service van huur en koop, diverse reinigingsmogelijkheden, een eigen logistieke steun en onze internationale ervaring.”
 
Stock van 750.000 bekers
Een belangrijk aandachtspunt in het gebruik van de Cup Concept-bekers is de reiniging en het drogen. Met het oog op een optimale hygiëne en duurzaamheid is een industriële wasbeurt na een event een must. “Dat kunnen we in elke provincie via maatwerkbedrijven en nu dus ook in onze eigen industriële wasstraat in Gistel. Onze installatie is complementair en geeft ons extra capaciteit en flexibiliteit. Met de huidige stock van meer dan 750.000 bekers zijn we klaar voor de toekomst. De aanvragen komen vlot binnen, maar we adviseren de organisatoren tijdig te reserveren.”

Over Cup Concept Belgium
In 2019 werd Cup Concept Belgium opgericht als het Belgisch filiaal van Cup Concept dat marktleider is in Duitsland. Alles is in eigen beheer met ook eigen productie en bedrukking. Het concept is doordacht en door jarenlange ervaring geoptimaliseerd. Cup Concept Belgium ontwikkelt, produceert en ontzorgt organisatoren die hun publiek herbruikbare bekers willen aanbieden. Als marktleider in Duitsland staat Cup Concept bekend om de hoge Europese kwaliteit.

Foto: Het Cup Concept team bij de nagelnieuwe wasinstallatie:  Arend Cazaux, Stijn De Meulemeester, Nico Ide en Thierry Thielemans

3 reacties

Stijn Lambert
Geschreven op 2023-06-06 19:00:42
Vanaf acht keer hergebruik zijn ze al milieuvriendelijker dan wegwerp!
Katleen Van Landschoot
Geschreven op 2023-06-06 10:28:46
Ik ben alvast fan van die herbruikbare bekers - zeker die gepersonaliseerde.
Thierry thielemans
Geschreven op 2023-06-06 08:46:41
Wij staan klaar om jullie te adviseren en 100 % te ontzorgen Maak er alvast een SUPER feest van met de herbruikbare bekers van CUPCONCEPT

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.