Home > Cultuurcentrum De Schakel in Waregem volledig in het nieuw

Cultuurcentrum De Schakel in Waregem volledig in het nieuw

Geschreven op 1 juli 2024 om 07:42 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend opende het stadsbestuur officieel het vernieuwde cultuurcentrum De Schakel. De vroegere bib, die sinds 2017 eerst dienst deed als creatief Biblab en daarna als polyvalente zaal, werd helemaal gesloopt en maakte plaats voor een nieuwe vleugel. Meteen kreeg ook het huidige gebouw een grondige renovatie. Als het nieuwe seizoen van cc De Schakel in september van start gaat, zal dat in een vernieuwd cultuurcentrum zijn. Maar we hoefden gelukkig niet zo lang te wachten om al eens een kijkje te nemen in de zalen. Het volume van de nieuwe vleugel (ongeveer 20×30 meter) is iets kleiner dan dat van de oude bib (30×30 meter). Dat volume biedt onderdak aan heel wat nieuwe troeven voor het cultuurcentrum.
Cultuurcafé met zicht op Regenboogpark
Op het niveau van de Zuiderpromenade vind je een aantrekkelijk nieuw inkomsas met traphal en lift en een cultuurcafé, waar je los van een voorstelling altijd terecht kan om gezellig iets te drinken. Het cultuurcafé, dat door de stad in concessie werd toegewezen aan PartyCompleet, pakt uit met een terras van 4×30 meter met zicht op het Regenboogpark en het vernieuwde Pand. Op het gelijkvloers (niveau parking) vind je een genderneutraal sanitair blok, drie polyvalente zalen, een leskeuken en een technische ruimte.
Renovatie huidige gebouw
Ook het bestaande gebouw van het cultuurcentrum werd aangepakt. Er is nu een vrachtwagenlift om het materiaal rechtstreeks op de verdieping, op het zijtoneel, binnen te brengen. De foyer is voortaan uitgerust met een nieuw onthaalmeubel en vestiaire. De ruimtes links en rechts van de schouwburg, aansluitend op de foyer, doen nu dienst als expositieruimtes. Tot slot kregen de blauwe en rode zaal nieuwe toegangsdeuren, zodat alle verhuurzalen vanuit het nieuwe centrale circulatiepunt toegankelijk zijn.
Cultuurcentrum De Schakel in het nieuw
Aannemer Bekaert Building Company uit Waregem en architect Lander Van Wassenhove leidden in opdracht van de stad de werken in goede banen. De kostprijs bedraagt ongeveer 5,5 miljoen euro incl. btw.
Foto: stad Waregem

1 reactie

Vanfleteren Sonia
Geschreven op 2024-07-01 20:30:57
Het is heel mooi wehebben deze namiddag een koffie komen drinken ,heel mooi en gezellig ingericht,veel plaats en vriendelijk onthaal succes

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.