Home > Cultureel stadsfestival op 22 maart zet ook Ieperse fotografen in de kijker

Cultureel stadsfestival op 22 maart zet ook Ieperse fotografen in de kijker

Geschreven op 6 maart 2020 om 17:15 door Mario De Wilde

De KnipoogDag, het jaarlijks terugkerend cultureel stadsfestival van vtbKultuur voor het hele gezin, vindt dit jaar plaats in en rond Ieper. Op 22 maart 2020 laat vtbKultuur enthousiaste cultuurliefhebbers proeven van wat de stad allemaal te bieden heeft. In de namiddag kunnen deelnemers kennismaken met de 2 lokale vtbKultuur-afdelingen: vtbKultuur Ieper Cieper en vtbKultuur Ieper Fotoclub. Benieuwd naar het talent van de Ieperse amateurfotografen? Dan kan je, op zondagnamiddag 22 maart, een kijkje gaan nemen in de clublokalen van de Verenigde Ieperse Fotoclubs, waar vtbKultuur Fotoclub Ieper deel van uitmaakt.

Bij de Verenigde Ieperse Fotoclubs vond er onlangs nog de laureatenhuldiging plaats. Schepen Valentijn Despethel overhandigde in het clublokaal verschillende medailles aan de amateurfotografen. Drie laureaten werden zelfs bekroond met de Prijs van de Stad Ieper. Tijdens de KnipoogDag zal je je kunnen laten verwonderen door het werk van deze enthousiaste amateurfotografen. Zij stellen hun werk tentoon in het atelier waar ze gevestigd zijn. vtbKultuur-afdeling Ieper Fotoclub verwent liefhebbers van prachtig beeldmateriaal op regelmatige basis ook met voorstellingen van reisreportages. Wil je weten welke reisreportages nog op hun programma staan? Neem dan een kijkje op www.vtbkultuur.be/ieper-fotoclub/activiteiten.  Daarnaast bestaat er in Ieper nog een tweede vtbKultuur-groep, Ieper Cieper genaamd. Deze groep geeft lezingen, organiseert uitstappen en begeleide wandelingen en nog veel meer. De activiteitenkalender van vtbKultuur Ieper Cieper vind je terug via www.vtbkultuur.be/ieper-cieper/activiteiten.  De beide vtbKultuur-groepen werken nauw samen en gaan ook regelmatig samen op stap.

Zin gekregen om deze Ieperse vtbKultuur-groepen te leren kennen? Wil je de werken van deze Ieperse creatievelingen bewonderen? Breng dan tussen 14 en 17 uur zeker een bezoekje aan het atelier van de Fotoclub, gevestigd in de Burchstraat 1a. Meer cultuur ontdek je de hele middag lang op meer dan 20 verschillende locaties in de stad.  Bekijk het volledige programma op www.knipoogdag.be/programma/namiddagprogramma.

Op de foto zien we de bestuursleden van de vtbKultuur Fotoclub Ieper en vtbKultuur Ieper Cieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.