Home > Cultureel seizoen in Knokke opent met ‘De Bevrijding en For Freedom Museum’

Cultureel seizoen in Knokke opent met ‘De Bevrijding en For Freedom Museum’

Geschreven op 1 oktober 2020 om 08:55 door Mario De Wilde

Eindelijk! Het culturele seizoen van Volksontwikkeling Knokke-Heist (de unieke samenwerking tussen Davidsfonds Knokke en vtbKultuur Knokke-Heist) opent op vrijdag 9 oktober met een unieke voorstelling om 14.30 u. en ook om 20 u. Danny en Freddy Jones brengen dan in het Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist) de voorstelling ‘De bevrijding en het For Freedom Museum’.

Voor deze voorstelling dient men met de gezinskaart Volksontwikkeling te reserveren in het Cultuurcentrum Scharpoord. Reservatie van genummerde toegangskaarten is verplicht. Aantal plaatsen beperkt. Losse kaartjes kunnen ook aangekocht worden. Digitale reservatie is niet mogelijk. De coronamaatregelen worden gerespecteerd met het dragen van een mondmasker, ontsmetten handen, bewaren afstand.

Danny en Freddy Jones, bezielers van het For Freedom Museum getuigen over de veldslag om de Zwinvlakte. Die strijd is bepalend geweest voor het einde van WO II in en rond Knokke-Heist en de regio. Boeiende presentatie over het waarom, hoe en door wie de veldslag om de Zwinvlakte gevoerd werd. Wij werden niet alleen door Canadezen bevrijd en bovendien werd de Duitse bezetter door veel gebundelde krachten verslagen. Er vielen veel slachtoffers onder de soldaten en burgers. Als zonen van een Britse bevrijder tonen ze ook een unieke film over de bevrijding van Knokke op Allerheiligen 1 november 1944 waarop tal van Knokke-Heistenaren herkenbaar zijn. Tenslotte belichten Danny en Freddy hun passie voor het FFM toe met het ontstaan en de plannen voor de toekomst. Een unieke en onvergetelijke avond gebracht door mensen van bij ons die vinden dat de jeugd lessen moet blijven trekken. Tenzij we alles vergeten. Dat kan en mag niet. Georganiseerd door Davidsfonds Knokke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.