Home > Culibel uit Ruiselede is op zoek naar de beste terrine van België

Culibel uit Ruiselede is op zoek naar de beste terrine van België

Geschreven op 24 september 2021 om 11:32 door Mario De Wilde

De wedstrijd ‘De beste terrine van België’ is een initiatief van Culibel vzw en wordt georganiseerd in samenwerking met Westtoer, de Koninklijke Orde van de Paardevisser en Culibel businesspartners. Het thema is een Terrine van Belgische witloof, grijze noordzeegarnalen en Mechelse koekoek en een paring met een Belgische brouwerij naar keuze.
• Doelstelling: een nieuwe jaarlijkse wedstrijd creëren waarmee we onze Belgische topproducten promoten met steun van de Koninklijke Orde van de Paardevisser en Westtoer.
• Wanneer: telkens in januari en dit voor de eerste keer op 24/01/2022.
• Prijsuitreiking: vindt telkens plaats op het jaarlijks Culibelbanket. De eerste editie gaat
door op 24/01/2022.
Wie mag deelnemen:
• Alle Culibelleden en hun medewerkers en alle professionelen die hun activiteit uitoefenen op Belgisch grondgebied, zowel zelfstandigen als hun medewerkers, voor zover zij in regel zijn met hun fiscale en sociale verplichtingen.
• Ook leerlingen van het 6de – en 7de jaar van de Belgische hotelscholen kunnen deelnemen.
Wedstrijdreglement:
• 1. U verstuurt het recept (zonder persoonlijke gegevens) met max. 10 verschillende ingrediënten in een gesloten omslag of per mail naar de zetel van Culibel. (Tieltstraat 48, 8755 Ruiselede) of mail wedstrijd@culibel.be). De deadline is 30/10/2021. Vermeld ook alle nodige contactgegevens: (naam, adres, telefoonummer, mailadres en hoedanigheid. (uitbater chef- medewerker van, hotelschool 6de & 7de jaar)
• 2. Alle recepturen krijgen een nummer en worden gelezen door een leesjury onder leiding van top chef Eddy Van Maele en Guido Neirynck. Ten laatste op 15/11/2021 krijgt u bericht of u al dan niet geselecteerd bent. Elke kandidaat tekent het reglement van de wedstrijd met vermelding “Gelezen en goedgekeurd”. De kandidaat verleent het recht om dit recept te publiceren.
• 3. De terrine moet minstens 15% Belgisch grondwitloof en 15% grijze noordzeegarnalen
bevatten en moet min. 1kg.- en max. 1,6kg.- wegen.
• 4. de terrine moet gedemonteerd en gepresenteerd worden op een rechthoekige wegwerpschotel van max. 40cm. x 30cm.
• 5. De terrine moet de dag voordien afgegeven worden bij Salons Saint-Germain te Diksmuide tussen 10 en 17u. met vermelding productiedatum, houdbaarheidsdatum en allergenen.
• 6. De jury onder leiding van chef koks Eddy Van Maele en Guido Neirynck zal de terrines keuren op presentatie, geur, kleur en smaak en bij optelling van de punten de winnaars aanstellen. De beslissing van de jury is zonder commentaar en bindend. In geval van betwisting blijft de organisatie soeverein

• 7. De rest van de terrines worden op een buffet aangeboden op de nieuwjaarsreceptie van die avond en alle genodigden kunnen deze degusteren.
• 8. De winnaars worden bekend gemaakt na de receptie en voor het starten van het Culibelbanket die avond.
• 9. De finalisten en hun partners worden uitgenodigd op het banket.
• 10. Finale kandidaten moeten het gerecht een maand lang na de wedstrijd op hun kaart
aanbieden.
• 11. Door deelname aan de wedstrijd verbinden de deelnemers zich tot de onvoorwaardelijke en volledige aanvaarding van het huidig reglement.
De jury:
• Guido Neirynck – Voorzitter wedstrijd
• Eddy Van Maele – Voorzitter Jury
• Marc Sirjakobs – Ambassadeur
• Frans Saint-Germain
• Johan Deceuninck
• Koen Devos
• Patrick Breyne
• Dietrich Degraeve
Prijzenpakket:
Winnaar:
• Een diploma van Culibel met de titel “De beste terrine van België”
• Cheque van 500 euro aangeboden door Culibel.
• Koksvest met logo “Culibel”.
• Een wellness overnachting voor 2 personen in Radisson Blue Palace te Spa “Suite Castellane” met ontbijt, verblijfskosten, 4 gangenmenu en verbinding tot de thermen van Spa, aangeboden door hoofdsponsor BRU.
• 18 flessen champagne Lenique selection , aangeboden door hoofdsponsor Rabotvins.
• Restaurant / Culibel bonnen waarde 300 euro aangeboden door Resengo.
• 1 koffietoestel Lavazza Classy Compact + proefpakket 25 capsules aangeboden door Lavazza.
• 1 keukenshort aangeboden door Ardo.
• 1 jaar gratis lidmaatschap van Culibel.
• Een volledig jaar extra “in the picture” met fotoreportage op de website van Culibel en talrijke prijzen in natura van de sponsors.
• Talrijke prijzen in natura van de sponsors

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.