Home > Creatieve Franstalige ontwerpers te gast in Kortrijk

Creatieve Franstalige ontwerpers te gast in Kortrijk

Geschreven op 7 december 2021 om 13:16 door Mario De Wilde

Designregio Kortrijk realiseerde met de steun van stad Kortrijk al twee succesvolle projecten om handelszaken in het stadscentrum te verbeteren en te boosten met behulp van design: Design in shops en de Commerce Design Awards. Samen lanceren zij nu een derde actie: Pop in Store.  geeft de mogelijkheid aan creatieve Franstalige ontwerpers uit Bergen, Doornik en de Rijselse metropool om een tijdelijke alternatieve verkoopruimte uit te testen in Kortrijk. Op die manier kunnen ze proeven van de Vlaamse markt. 4 handelszaken in Kortrijk ontvangen een ontwerper die tot 15 januari de kans krijgt om zijn of haar producten in een Kortrijkse winkel te verkopen. Kortrijk is de eerste van de vier steden die deze actie uitrolt.

De deelnemende handelszaken zijn Malmo, OBIN, TWEE en Stories About. Bij Malmo kan je de sfeervolle, zelfgemaakte kaarsen in retro servies van de Doornikse “Les petites choses de” terugvinden. OBIN biedt de komende maanden de creatieve en stijlvolle juwelen aan van de Noord-Franse Floriane Leblong. Bij TWEE kan je binnenwandelen voor de kleurrijke en speelse keramiek creaties van Caroline Prévost uit Roubaix. En Lyse Lecrit uit Doornik werkt samen met Stories About om haar kaarsen, zeephouders, tasjes en andere geschenken te etaleren. Perfecte eindejaarsgeschenken dus.

De actie loopt tot 15 januari. De samenwerking tussen de handelaars en ontwerpsters kan hierna uiteraard verlengd worden. Ook in 2022 zullen er in Kortrijk nog verschillende samenwerkingen binnen POP IN STORE opgezet worden. De andere partnersteden zullen in de toekomst ook deze actie uitrollen, waardoor ook Kortrijkse ontwerpers de kans zullen krijgen om hun producten over de grens aan te bieden.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.