Home > Coronatest nodig om te reizen? Maak in Brugge op voorhand een afspraak in het testcentrum

Coronatest nodig om te reizen? Maak in Brugge op voorhand een afspraak in het testcentrum

Geschreven op 25 juni 2021 om 16:23 door Mario De Wilde

Wie naar het testcentrum Daverlo (Dries 2, 8310 Assebroek) komt, moet vanaf maandag 28 juni op voorhand een afspraak maken. Zomaar langskomen zonder afspraak, kan vanaf dan dus niet meer. Een afspraak vastleggen kan men via www.mijngezondheid.be of via www.testcovidnwvl.be .

Code nodig voor het maken van een afspraak

Voor het maken van een afspraak is een code nodig. Vanaf zaterdag 26 juni kan iedere Belg die nog geen twee weken volledig gevaccineerd is codes aanvragen voor twee gratis PCR-tests. Het aanvragen van de code gebeurt via www.mijngezondheid.be. Deze code blijft tien dagen geldig. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen, kan men als ouder op die manier een code aanmaken. Ook wie geen recht heeft op een gratis test, kan via www.mijngezondheid.be een testcode ontvangen. Nadien ontvangen zij per post een betaalverzoek van 55 euro per test. De reistesten kunnen enkel in de testcentra afgenomen worden. Enkel zo komt de QR code voor Europese reizen correct bij de aanvrager. Wanneer in het gekozen testcentrum geen afspraak meer mogelijk is, kan men een afspraak maken in een ander testcentrum in de buurt.

Men moet er rekening mee houden dat de analyse van de test tijd vraagt. Algemeen gezien is het resultaat binnen 24 uur beschikbaar. Het resultaat van de test is te zien via www.mijngezondheid.be.

Praktisch:

Tijdens de wegwerkzaamheden is testcentrum Daverlo via de Daverlostraat bereikbaar. De ruime parking van het sportterrein Daverlo is gratis. Het testcentrum is niet telefonisch bereikbaar. Meer info via www.brugge.be/coronavirusen 050 44 8000 (Contactcenter Huis van de Bruggeling)

1 reactie

Saliha Chaabi
Geschreven op 2021-06-28 11:05:25
Ik heb nodig test corona voor te gaan oprreis donderdag ik vertrekken.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.