Home > Concrete plannen om belevings e-shuttle in te leggen tussen Knokke-Heist en Zeeuws-Vlaanderen

Concrete plannen om belevings e-shuttle in te leggen tussen Knokke-Heist en Zeeuws-Vlaanderen

Geschreven op 31 december 2021 om 12:18 door Mario De Wilde

Nu er al een paar dagen in onze nationale media een negatief beeld opgehangen wordt van ‘Nederlanders die massaal komen winkelen in België’ willen we dit positief bericht publiceren. Een bewijs dat er ook best kan samengewerkt worden, zijn de concrete plannen om een belevingsshuttle Zwinregio grensoverschrijdend in te leggen. Zaakvoeder Magdalena Suchora van Invest-Mobile: “De functie van dit projectplan is de lijn uit te zetten voor een duurzaam vervoersconcept tussen Knokke-Heist en het natuurpark het zwin en de West Zeeuw-Vlaamse kust in de zomer maanden.”

Doelstelling
De doelstelling van het proefproject, de regio West Zeeuws-Vlaanderen en Knokke -Heist en het natuurpark Zwin actief te promoten en de gastbeleving te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door:

-Innovatie in de toeristische sector dmv elektrische belevingsshuttles

-Het realiseren van een gezonde financiële exploitatie met een financiële bijdrage vanuit het spaarpotje Regio Scheldemond, de provincie Zeeland en West- Vlaanderen en de Gemeente Sluis.

-En een mooie sponsor met 100% zichtbaarheid op de belevingsbussen.

De app kan ook een extra service zijn voor de gebruikers, locatie, bedrijven, enz kunnen zichtbaar zijn in een oogwenk.

De elektrische belevingsbus heeft de volgende strategische doelen:

Bevorderen samenwerking tussen de 2 landen, Nederland en België (Zwin Regio)
Bevorderen extra bestedingen, bezoekers en overnachtingen grens overschrijdend
Versterken beleving natuur en de omgeving voor de toeristen
Verbinding Belgische kust- en West Zeeuws Vlaams achterland
Maatschappelijk verantwoord exploiteren dmv een duurzaam belevingsvervoersconcept
Een eventuele seizoen verlenging voor alle sectoren kan door dit project

Bevorderen samenwerking

De elektrische belevingsbus wordt gekoppeld aan het (lokale) toeristisch aanbod. Door passagiers actief kennis te laten maken met de omgeving langs de route en te stimuleren onderweg, en aan activiteiten eventueel deel te nemen zoals het zwin of de wandeldijk naar Cadzand bad ,is deze vorm van vervoer een uniek middel om een extra beleving te realiseren. De belevingsbus is ook een nieuwe vorm van elektrische vervoer in de Zwin Regio wat ertoe kan bijdragen dat de waardering voor de toeristische bestemming wordt vergroot. Wat weer kan leiden tot extra overnachtingen en extra bezoekers .Extra bestedingen in de regio hebben ook weer een gunstig effect op het voorzieningenniveau in de omgeving .

De kust beleving versterken

Mensen willen iets unieks beleven tijdens hun vakantie.Dit kan beleving zijn op het gebied van bijvoorbeeld nostalgie, avontuur, natuur, cultuur, maar zeker ook op het gebied van vervoer. De elektrische belevingsbus kan bijdragen aan de vakantiebeleving doordat de recreant zich op een bijzondere manier kan gebruik maken van een ander vervoersmiddel en dit op een fluisterstille manier.

Een verbinding tussen de Belgische West-Vlaamse kust en het Zwin en het Zeeuwse achterland.

De elektrische belevingsbus kan zorgen zodat het toeristisch-recreatief bedrijfsleven in de zwin regio een extra positieve impuls krijgt. Tevens kan de beleving bus een aanvulling vormen op het grens overschrijdend samenwerkings openbaar vervoer. Anderzijds door de beleving grensoverschrijdend door te trekken ,van Knokke-Heist naar Cadzand en eventueel later verder tot Breskens. Momenteel vormt het gebied Knokke-Heist naar West Zeeuws-Vlaanderen een blinde vlek op de kaart onder de kust.

1 reactie

Tuur Onghena, Sijsele
Geschreven op 2021-12-31 17:05:22
Dat zou nog eens een leuk idee zijn. Hoe sneller, hoe liever. Tuur Onghena, Sijsele

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.