Home > Concertgebouw Brugge krijgt als eerste cultuurhuis het Sportbedrijf-label

Concertgebouw Brugge krijgt als eerste cultuurhuis het Sportbedrijf-label

Geschreven op 21 februari 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Concertgebouw Brugge ontving gisteren met veel trots het label ‘Sportbedrijf’, uitgereikt door Sport Vlaanderen. Hiermee wordt het Concertgebouw de eerste organisatie binnen de cultuursector in Vlaanderen die deze erkenning mag dragen. Het label Sportbedrijf is geldig voor twee jaar en toont dat een bedrijf engagement aangaat naar zijn werknemers waarbij de focus ligt op gezondheid, sporten en bewegen. Deze erkenning onderstreept het belang dat het Concertgebouw hecht aan een duurzaam en gezond personeelsbeleid. Door actief in te zetten op sport, gezondheid en welzijn, wil het Concertgebouw een aangename en positieve werkomgeving creëren.

‘We zijn vereerd met de toekenning van het Sportbedrijf-label door Sport Vlaanderen. Dit label is een heel mooie waardering van ons duurzaam HR-beleid waarbij we vooral inzetten op waarden zoals samenwerken, welzijn, leren en groeien. Het stimuleert ons ook om te blijven streven naar een aangename werkomgeving voor al onze medewerkers, zowel op mentaal als fysiek vlak”, aldus Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw.

Vitamine C-werking zorgt voor positievere werkomgeving
Voor het Concertgebouw is een gezonde werkplek, zowel lichamelijk als geestelijk, erg belangrijk. Vier jaar geleden werd Vitamine C opgericht, een actieve werkgroep binnen het Concertgebouw met een specifieke focus op gezondheid, bewegen en welzijn. ‘De Vitamine C-werking speelt een belangrijke rol bij het welzijn van onze medewerkers. We organiseren sportieve activiteiten tijdens de middagpauze, we bieden fruit aan en een healty meal – een maandelijkse vegetarische broodmaaltijd met de collega’s … Zo streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich gesteund voelen om gezonde keuzes te maken”, aldus nog Miet Viaene, lid Vitamine C en coördinator digitale media & databeheer

Bij het Concertgebouw krijgen de medewerkers de kans om te sporten tijdens de middagpauze, team-uitstappen krijgen een sportieve en actieve invulling en het Concertgebouw stimuleert en sponsort deelname aan externe sportevenementen zoals de Kerstloop en Dwars door Brugge. Daarnaast maakt het kunstenhuis ook een gezonde en actieve werkhouding mogelijk door staande werktafels, vers fruit, herbruikbare waterflessen en sportmateriaal aan te bieden. Even actief pauze nemen tijdens de werkdag kan bij de pingpongtafel of op de hometrainer. Daarnaast organiseert het Concertgebouw yogalessen over de middag, een wekelijkse loopclub, maar ook van tijd tot tijd een sessie in de Sportscube, afterwork sup of workshops rond welzijn, gezonde voeding, slaaphouding en work-life balance.

Twee pijlers: duurzaamheid en welzijn
Deze initiatieven om een actieve en gezonde levensstijl te stimuleren gaan hand in hand met de ambitie om ecologisch en duurzaam te ondernemen. Fietsgebruik wordt aangemoedigd en ondersteund zowel bij woon-werkverkeer als tijdens de werkuren door het ter beschikking stellen van bedrijfsfietsen en een Concertgebouwcargofiets. Het Concertgebouw kiest ook voor kraantjeswater uit glazen flessen, stimuleert om de trap te nemen in plaats van de lift, zet in op lokale producten in catering en in het Concertgebouwcafé … Het kunstenhuis engageert zich kortom voor een duurzaam beleid op alle mogelijke vlakken.

Foto: Team Vitamine C (Concertgebouw) en Christoph​​​​ Caluwé (Sport Vlaanderen)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.