Cocktailbar L’Apereau in Blankenberge lokt fijnproevers met nieuw tapasconcept
Tijdens de voorbije coronamaanden heeft de familie Croes uit Blankenberge niet stilgezeten. Er kwam een nieuwe keuken en een heel recent een modern terrasgedeelte vooraan in Restaurant Oberbayern, maar ook de aanpalende cocktailbar L’Apereau kreeg een volledige make-over. Olivier Snauwaert en Kiki Jonckheere presenteren een nieuwe tapaskaart waarvan alles dagvers in eigen huis (ook al in de eigen nieuwe keuken) bereid wordt. Zaakvoerder Oswald Croes: “Beschouw het als een L’Apereau 3.0. We bestaan intussen ook al 16 jaar dus was er even tijd voor vernieuwing. Olivier en Kiki hebben beiden hotelschool gevolgd en besloten om het aanbod uit te breiden met zomerse tapas zoals Nachos, een zoete aardappel, kraakverse toastjes met vissalade, kaas- en garnaalkroketjes, enz. De kaart verandert steeds zodat er altijd wel iets verrassend wordt geserveerd. Ook de wijnkaart werd uitgebreid zowat we nu over een uitgebreid aanbod van cocktails, wijnen, frisdranken en tapas beschikken.”
En of het aanslaat! Tijdens het eerste weken was het al stormlopen en nu, in volle vakantieperiode, is dat niet anders. Binnen of op het terras, met uitzicht over de levendige De Smet de Naeyerlaan, valt er altijd wat te beleven. Bovendien opteren veel fijnproevers ook voor de combinatie L’Apereau en Oberbayern (of vice versa)…De zomer kan niet lang genoeg duren daar in Blankenberge…