Home > Club wint zuinig van ontstellend zwak Seraing met 0-2. Vanaken met 100ste goal in Jupiler Pro League

Club wint zuinig van ontstellend zwak Seraing met 0-2. Vanaken met 100ste goal in Jupiler Pro League

Geschreven op 10 september 2022 om 20:40 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft een 0-2 logische overwinning behaald op het veld van Seraing. Blauw-Zwart had het op een erg drassig veld aanvankelijk lastig om openingen te vinden, maar na de pauze zorgden Cyle Larin en Hans Vanaken voor de beslissing.
Club Brugge opende woensdag de Champions League-campagne met een knappe 1-0 zege tegen Bayer Leverkusen. Komende dinsdag volgt al de volgende wedstrijd op het kampioenenbal tegen FC Porto en dus gunde Carl Hoefkens liefst zes spelers rust. Zo verdwenen Sylla, Meijer, Skov Olsen, Onyedika, Sowah en Jutglà uit de basis. Dedryck Boyata, Roman Yaremchuk en Cyle Larin mochten voor het eerst starten voor Blauw-Zwart, terwijl ook Antonio Nusa, Éder Balanta en Eduard Sobol aan de aftrap verschenen.

De Bruggelingen monopoliseerden de bal vanaf de openingsminuut, maar door de overvloedige regenval stremde het leer voortdurend waardoor vlot combinatievoetbal niet mogelijk was. Bovendien timmerde Seraing alles dicht, waardoor er ook amper ruimte was om te voetballen. Club had tijdens de eerste helft liefst 85 procent balbezit, maar dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen. Na tien minuten verdween een knal van Balanta over doel en op het half uur kon ook Yaremchuk zijn poging niet kadreren.

Na de pauze probeerde Blauw-Zwart nog hoger druk te zetten, waardoor er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. Seraing kon zo ook al vroeg voor gevaar zorgen. Eerst krulde Bernier het leer net naast de verste paal, vervolgens zoefde een pegel van Sissoko rakelings naast de kruising en tot slot moest Mignolet redding brengen op een schot van Poaty. Een stevige wake-up call voor Club dat meteen orde op zaken stelde: Nusa onderschepte de bal en tikte het leer tot bij Yaremchuk. De Oekraïner bediende Cyle Larin en die trapte de 0-1 in het dak van het doel.

Na dat doelpunt moest Seraing wel uit zijn egelstelling kruipen, waardoor er voor Club ook meer ruimte kwam. De 0-2 hing dan ook direct in de lucht. Na een teruglegger van Sobol besloot Yaremchuk in één tijd op doel, maar zijn poging werd afgeblokt. Direct daarna ging een schot van Vanaken over doel, maar de beste kans was voor Larin. Vanaken lanceerde de Canadees, maar de aanvaller trapte het leer net naast. De verdiende 0-2 viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. De pas ingevallen Skov Olsen tikte het leer tot bij Yaremchuk en zijn aflegger werd door Hans Vanaken van dichtbij binnengetrapt. Voor de tweevoudige Gouden Schoen was het zijn honderdste goal in de Jupiler Pro League.

De wedstrijd was beslist en dus kon Club de wedstrijd rustig uittikken om zo krachten te sparen voor de Champions League-wedstrijd van dinsdag in Porto. De beste kans was nog voor Hans Vanaken, die een voorzet van Larin in één tijd op de slof nam. Dietsch bracht evenwel redding, net zoals bij een schot van Sobol. Het bleef dus 0-2, waardoor Club voorlopig nadert tot op twee punten van leider Antwerp.

Jupiler Pro League – Speeldag 8
Toeschouwers: 5.000 – Stade du Pairay
Scheidsrechter: Wesli De Cremer
RFC Seraing: Guillaume Dietsch – Abdoulaye Sylla, Christophe Lepoint, Marvin Tshibuabua – Daniel Opare (74’ Simon Elisor), Abou Ba, Sambou Sissoko, Mathieu Cachbach (74’ Sergio Conceiçao), Morgan Poaty (64’ Leroy Abanda) – Marius Mouandilmadji (74’ Sambu Mansoni), Antoine Bernier. Coach: José Jeunechamps.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Dedryck Boyata – Antonio Nusa (66’ Andreas Skov Olsen), Casper Nielsen, Éder Balanta (66’ Raphael Onyedika), Hans Vanaken, Eduard Sobol – Cyle Larin (86’ Kamal Sowah), Roman Yaremchuk (75’ Ferran Jutglà). Bank: Senne Lammens, Kiany Vroman, Bjorn Meijer en Noah Mbamba. Coach: Carl Hoefkens.
Gele kaarten: Larin, Nusa, Sissoko, Elisor, Ba, Sylla.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 52’ Larin (0-1), 69’ Vanaken (0-2).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.